Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Den "vansinniga idrottaren" Zion Williamson gick som etta i NBA-draften: "Jag tror vi har möjligheten att bygga något stort där"

Från 2019
Uppdaterad 21.06.2019 06:59.
Zion Williamson spelade collegebasket för Duke.
Bildtext Zion Williamson spelade collegebasket för Duke.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Det gick precis som det skulle göra när NBA-draften inleddes i Brooklyn: New Orleans Pelicans valde att plocka den 18-åriga supertalangen Zion Williamson i sina led med sitt första draftval. "Jag tror vi har möjligheten att bygga något stort där" säger Williamson om sin proffsdestination.

Strax efter att New Orleans via lotteri fick möjligheten att välja spelare först har det varit klart att Zion Williamson med största sannolikhet blir lagets preferens.

När Yle Sportens basketexpert Alf Strömberg i januari skrev upp Williamsson sparade han inte på lovorden.

– Williamson är kanske den mest explosiva basketspelaren genom tiderna – Michael Jordan och LeBron James inkluderade. Det mesta Williamson gör på en basketplan sker ovanför, högt ovanför, korgringen.

– Han hoppar över en meter med jämfota avstamp. Hans räckvidd mellan fingerspetsarna är 210 centimeter, sammanfattade Strömberg sin syn på mannen han kallade för "en vansinnig idrottare".

Nu är Zion det stora framtidsnamnet för Pelicans, som dessutom i veckan skickade sin stjärnspelare Anthony Davis till Los Angeles Lakers i byte mot två unga talanger.

– Det som gläder mig är att det handlar om unga spelare, nära min egen ålder. Det kan hjälpa mig med många saker, till exempel anpassningen. Jag tror vi har möjligheten att bygga något stort där, säger Willamson själv till amerikanska medier.

Under den senaste college-säsongen snittade Williamson 22,6 poäng och 8,9 returer i Dukes led.

De övriga valen i NBA-draftens top tre gjordes av Memphis Grizzlies, som knöt till sig Ja Morantin medan New York Knicks reservare kanadensaren R.J. Barrettin som likt Williamson spelat för Duke.

Diskussion om artikeln