Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Argentina vaknade till liv i grevens tid: ”En ny turnering börjar nu”

Från 2019
Sergio Aguero firar ett mål
Bildtext Sergio Aguero gjorde Argentinas andra mål mot Qatar.
Bild: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Argentina var piskat att besegra Qatar för att gå vidare till slutspel i Copa America. I den sista gruppspelsmatchen kom också första segern. Det viktigaste var att vi tog oss vidare, säger lagkaptenen Lionel Messi.

Argentina, finalist i fyra av de fem senaste turneringarna, har inte rosat marknaden i årets Copa America. Inför den sista matchen i gruppspelet mot inbjudna Qatar hade Lionel Messi och gänget inte vunnit i turneringen.

Men när det krävdes som mest vaknade laget till liv och vann med 2–0 efter mål av Lautaro Martinez och Sergio Aguero.

– Det viktigaste var att vi tog oss vidare från gruppspelet. Det här ger oss en boost för det som väntar. En ny turnering börjar nu, säger Argentinas lagkapten Lionel Messi efter matchen enligt nyhetsbyrån AFP.

Lionel Messi tar emot bollen på bröstet
Bildtext Lionel Messi.
Bild: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Nervöst i laget inför matchen

Argentina inledde turneringen med en 0–2-förlust mot Colombia och i den andra matchen fick man bara 1–1 mot Paraguay. Messi medger att spelarna var nervösa inför den sista gruppspelsmatchen.

– Det är svårt att spela den här sortens matcher, man känner en skyldighet att vinna och samtidigt är man rädd för att förlora. Vi gjorde en bra insats och gick vidare, det är det enda som betyder något, säger Messi.

Argentina slutade tvåa i gruppen och kommer att möta Venezuela i kvartsfinalen – ett lag som man förlorade mot i en träningsmatch i mars.

– Vi måste förbättra på samtliga områden. Så länge vi är kvar i turneringen drar samtliga spelare åt samma håll.

– Vi har ett ungt lag och det är positivt för alla att de nu varit med om en match där mycket stod på spel, säger Argentinas förbundskapten Lionel Scaloni.

Resultat:

Qatar – Argentina 0–2
4 min 0–1 Lautaro Martinez
82 min 0–2 Sergio Aguero

Colombia – Paraguay 1–0
31 min 1–0 Gustavo Cuellar