Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rasmus Karjalainen lämnar KuPS – holländska ligan nästa anhalt

Från 2019
Uppdaterad 24.06.2019 13:25.
Rasmus Karjalainen i fotbollslandslaget.
Bildtext Rasmus Karjalainen.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Landslagsanfallaren Rasmus Karjalainen är klar för Fortuna Sittard i den holländska ligan. Karjalainen har skrivit på ett fyraårigt kontrakt med klubben som slutade på 15:e plats förra säsongen.

Rasmus Karjalainen tar nästa steg i karriären. Efter en och en halv säsong i KuPS lämnar han klubben för spel i den holländska ligan.

Karjalainen kommer framöver att spela för Fortuna Sittard. Klubben var nykomling i ligan förra säsongen och lyckades klara kontraktet med en poängs marginal.

– Jag ser klubben och ligan som ett perfekt steg för mig. Många finländare har spelat i Holland och jag har bara hört gott om ligan. Jag ser fram emot att göra mål framför klubbens fantastiska fans, säger Karjalainen på Fortuna Sittards webbplats.

KuPS skriver på sin webbplats att Fortuna Sittard betalar en transfersumma för Karjalainen men uppger inte hur stor den är. Enligt webbplatsen Transfermarkt värderas Karjalainen till 350 000 euro.

– Det här är en fin sak för ”Rasse” och även för klubben. Vi kan vara stolta över transfern och det här visar att det är en bra väg att gå via KuPS för att komma ut i Europa, säger Kuopiolagets tränare Jani Honkavaara.

Rasmus Karjalainen gjorde 16 ligamål för KuPS förra säsongen. Den här säsongen har han nätat tre gånger på tolv matcher.

I landslaget har Karjalainen gjort ett mål på sex landskamper.

Diskussion om artikeln