Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Keskisuomalainen köper Loviisan Sanomat av KSF Media: "Vi fortsätter lokalbevakningen"

Från 2019
Uppdaterad 27.06.2019 13:03.
"Loviisan Sanomat" logo
Bild: Yle/Jeannette Lintula

KSF Media säljer Loviisan Sanomat och Pyttisbladet. Keskisuomalainen tar över verksamheten. Loviisan sanomats chefredaktör Arto Henriksson är nöjd med beslutet.

Loviisan Sanomats chefredaktör Arto Henriksson tycker att ägarbytet är positivt för tidningens famtid.

Från Keskisuomalainens håll säger Henriksson att köpet motiveras med att koncernen vill utöka sin bevakning i alla områden i södra Finland.

- På Keskisuomalainens karta var Lovisatrakten mellan Borgå och Kotka kanske det enda vita området i södra Finland, och nu var det naturligt att detta geografiska område blev en del av Keskisuomalainen, säger Henriksson.

man med telefon
Bildtext Arkivbild. Arto Henriksson.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Stärker det lokala medieutbudet

Tidningen Loviisan Sanomat utkommer två dagar i veckan i Lovisanejden. Pyttisbladet utkommer varannan tisdag som en bilaga till Loviisan Sanomat och delas ut i hela Pyttisområdet.

Henriksson tror att ägarbytet kommer att innebära betydande möjligheter för Loviisan Sanomat att stärka det lokala medieutbudet i Lovisa.

- Själv ser jag också att Loviisan Sanomat har något att ge till Keskisuomalainen-koncernen i synnerhet gällande live video-sändningar och det digitala utbudet, säger Henriksson.

Det lokala viktigt

Loviisan Sanomat har en stark lokal prägling medan många av Keskisuomalainens övriga tidningar bekavar större områden.

Enligt Henriksson kom man överens om att tidningen får fortsätta ha sin lokalbetoning.

- När saken diskuterades lyftes det fram att också Loviisan Sanomat bevaras som en lokaltidning för på Keskisuomalainen har man märkt att det är exakt det lokala som är styrkan med lokaltidningarna, säger Henriksson.

Köpet fastställs den sista augusti i år.

Förutom Loviisan Sanomat och Pyttisbladet äger KSF Media också Hufvudstadsbladet, Östnyland, Västra Nyland och Hangötidningen.

Keskisuomalainen ger ut drygt 90 olika tidningar. Omsättningen i fjol var strax under 250 miljoner euro och koncernen sysselsätter 6 300 personer.

I Östnyland äger Keskisuomalainen bland annat Sipoon Sanomat och Uusimaa.

Diskussion om artikeln