Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lämnar efter mindre än en vecka – Carolina köper ut Patrick Marleaus kontrakt

Från 2019
Patrik Marleau med pucken i en match mot Carolina.
Bildtext Patrick Marleau kommer inte att spela för Carolina nästa säsong.
Bild: Julian Avram/Icon Sportswire

Patrick Marleau kommer inte att spela för Carolina Hurricanes kommande säsong. Carolina meddelar att man köpt ut anfallarens kontrakt och han är fri att förhandla med andra klubbar.

I lördags valde Toronto Maple Leafs att göra sig av med Patrick Marleau. Klubben var i desperat behov att skära ner på sina lönekostnader och trejdade Marleau till Carolina Hurricanes.

Redan i samband med affären rapporterades det om att 40-årige Marleau inte var intresserad av att spela för Carolina och att klubben inte skulle tvinga honom.

Så blir det också. Carolina skriver på sin webbplats att man har köpt ut Marleau från kontraktet och man kommer att betala honom tre miljoner i sign on-bonus och ytterligare drygt 800 000 dollar fördelat på två säsonger.

Det gör att Marleau kan förhandla med andra klubbar och han uppges vara intresserad av att återvända till San Jose Sharks där han spelade mellan 1997 och 2017.

– Jag kan bra se att karriären fortsätter. Jag känner att jag fortfarande kan bidra och kroppen känns bra. Förra säsongen var inte bra och jag vill visa att jag kan bättre. Varje säsong måste man bevisa vad man kan, sade Marleau på NHL:s webbplats tidigare i veckan.

Patrick Marleau gjorde 38 poäng på 82 grundseriematcher för Toronto förra säsongen.