Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart för stormöte i Copa America – Argentina gjorde jobbet och ställs mot Brasilien

Från 2019
Argentinas spelare jublar efter ett mål
Bildtext Två mål räckte för Argentina mot Venezuela.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Argentina gjorde det som alla hade förväntat och skickade ut Venezuela ur Copa America. Lautaro Martinez och Giovani Lo Celso gjorde målen då laget gick vidare till semifinal.

Det blir en riktig godbit att se fram emot i semifinalskedet i Copa America. Turneringens två största favoriter Brasilien och Argentina gör upp om en finalplats.

Argentina som inte imponerat i turneringen tog sig till semifinal tack vare en 2–0-seger över Venezuela.

– Vi gjorde det svårt för oss men vi är glada över att gå vidare, säger Sergio Aguero som spelade fram till Lautaro Martinez 1–0-mål i den tionde minuten till nyhetsbyrån Reuters.

Semifinalen som spelas på tisdag blir en repris på Copa America-finalerna från 2004 och 2007. Båda gångerna stod Brasilien som mästare.

– Det är svårt att utse en favorit i den match och speciellt eftersom alla kan besegra alla i den här turneringen. Vi respekterar Brasilien och vet att det är ett bra lag.

– Alla spelare är i bra form men vi måste vara väldigt fokuserade mot Brasilien, säger lagkaptenen Lionel Messi enligt AFP.

Lionel Messi skjuter ett skott med vänsterfoten
Bildtext Lionel Messi.
Bild: imago images / Xinhua/ All Over Press

Många spelare och tränare har i hårda ordalag kritiserat gräsplanerna i Brasilien. Bland annat Brasiliens förbundskapten Tite sade tidigare att det är omöjligt att få igång passningsspelet.

Även Messi skickar en känga till arrangörerna.

– Ärligt talat så är planerna väldigt dåliga och gynnar inte bra fotboll. Bollen studsar åt många olika håll, säger Messi.

På den andra sidan av slutspelsträdet är regerande mästarna Chile klart för semifinal. Laget slog ut Colombia efter straffar och kommer att möta antingen Uruguay eller Peru i semifinalen.

Resultat:

Venezuela – Argentina 0–2
10 min 0–1 Lautaro Martinez
75 min 0–2 Giovani Lo Celso

Colombia – Chile 4–5 efter straffar (0–0)

Diskussion om artikeln