Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Titta Keinänen knep brons i karate i Europaspelen – turkiska motståndaren till final efter domarröster: ”Grämer ganska mycket”

Från 2019
Titta Keinänen jagar medalj i karate
Bildtext Titta Keinänen i farten (arkivbild).

Det blev en förlust i semifinalen och Titta Keinänen får således nöja sig med brons i karate i Europaspelen. Samtidigt innebär resultatet också att Keinänen fortfarande får vänta på en garanterad OS-biljett. Surt, säger hon själv för Yle.

Titta Keinänen fick nöja sig med brons i Minsk. Semifinalen mot turkiska Meltem Hocaouglu var oerhört jämn och det stod 0–0 i poäng efter matchen.

Domarna ansåg ändå att turkiskan varit klart bättre i matchen och tilldelade henne segern med siffrorna 5–0.

– Visst grämer det ganska mycket. Det föll inte på mycket i dag. Jag kunde ha presterat bättre, men fick nöja mig med brons. Motståndaren förtjänade att vinna, men riktigt så där klara siffror hade jag inte väntat mig, säger Keinänen för Yle efteråt.

Det arrangeras inga bronsmatcher i karate och därför får båda tävlarna som förlorar semifinalen en bronspeng. Förlusten innebär dessvärre också att Keinänen blir utan en biljett till sommar-OS i Tokyo 2020 för stunden.

Nytt för i år: Gruppspel

I Minsk arrangeras turneringen med en ny modell, där tävlarna först går tre matcher i en gruppomgång, varifrån de främsta sedan avancerar till slutspel.

Keinänen förlorade inte en enda gång i gruppspelet, men slutade tvåa i sin grupp på grund av två oavgjorda resultat.

– Det var på sitt sätt helt kul att få gå så många matcher. Man visste att man fortfarande kunde ta medalj om man förlorar sin första match. Det gör en mer avslappnad. Jag storgillade det här, säger Keinänen.

För Keinänens del markerade Europaspelen också punkten för säsongen 2018/19. Tidigare under säsongen tog Keinänen också brons i EM.

Medaljen var Finlands första i de pågående Europaspelen. Mira Potkonen har också garanterat en medalj till, då hon har nått final i boxning. Finalen mot irländska Kellie Harrington går av stapeln på söndag.

– Det kommer att bli en jämn tillställning, siade Potkonen för Yle efter sin semifinalsseger över ryskan Anastasija Beljakova.

Diskussion om artikeln