Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Slut på bråken med tränaren – Pittsburgh skickar Phil Kessel till Arizona

Från 2019
Uppdaterad 30.06.2019 12:12.
Phil Kessel
Bildtext Phil Kessel har gjort sitt i Pittsburgh efter fyra säsonger.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Phil Kessel har inte haft den bästa relationen med Pittsburgh Penguins tränare Mike Sullivan. Nu har klubben gjort sig av med Kessel som går till Arizona Coyotes där han återförenas med Rick Tocchet. Jag är väldigt exalterad över att han kommer att bli min tränare, säger Kessel.

Det har länge varit känt att Phil Kessel och Mike Sullivan har haft svårt att hålla sams. Parterna har bland annat bråkat om vilken roll Kessel ska ha i laget och Sullivan ska också ha tröttnat på Kessels beteende.

Trejdrykten har florerat kring yttern i flera år men en klausul i kontraktet har gjort det svårt för Pittsburgh att hitta en klubb att förhandla med.

Men nu har man kommit överens och Kessel flyttar till Arizona i utbyte mot Alex Galchenyuk och Pierre-Olivier Joseph. I affären ingår också Dane Birks och ett draftval.

Arizona coachas av Rick Tocchet som för några år sedan var assisterande tränare i Pittsburgh och en personlig favorit hos Kessel.

– Jag och Rick har ett bra förhållande och jag är väldigt exalterad över att han kommer att bli min tränare, säger Kessel på NHL:s webbplats.

Under sina fyra säsonger i Pittsburgh vann Phil Kessel två raka Stanley Cup-titlar och gjorde 303 poäng på 328 matcher. 31-årige Kessel har tre år kar på sitt kontrakt som är värt åtta miljoner dollar per säsong.

– Vi får inte bara en Stanley Cup-vinnare utan också en målskytt i världsklass. Han kommer att passa in i laget och kommer hit med stor motivation, säger Arizonas general manager John Chayka.

Arizona blir Kessels fjärde klubb i karriären. Han har tidigare spelat för Boston Bruins och Toronto Maple Leafs.