Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Luis Suarez syndabock i straffläggningen – Uruguay utslaget ur Copa America

Från 2019
Suares tröstas av två lagkamrater
Bildtext Luis Suarez tröstades av sina lagkamrater efter matchen.
Bild: EPA-EFE/Raul Spinasse

Luis Suarez var fullkomligt förkrossad efter kvartsfinalen mot Peru i Copa America. Han var den enda spelaren som missade en straff och Uruguay slogs ut ur turneringen.

Mesta mästarna Uruguay får fortsätta vänta på en ny titel i Copa America. I årets turnering tog det roliga slut redan i kvartsfinalen då laget föll mot Peru efter straffar.

Nio av tio spelare satte sina straffar i straffläggningen. Den enda som missade var Barcelonastjärnan Luis Suarez och därmed vann Peru matchen med 5–4.

Efter straffläggningen var Suarez förkrossad och höll tröjan för ansiktet samtidigt som lagkamraterna försökte trösta honom.

– Luis var verkligen ledsen över att han missade i ett avgörande läge. Men sådan är fotbollen och livet, sade Edinson Cavani efter förlusten enligt nyhetsbyrån Reuters.

Perus målvakt räddar Luis Suarez straff
Bildtext Suarez missade sin straff i kvartsfinalen.
Bild: EPA-EFE/Raul Spinasse

Uruguay dominerade matchen under ordinarie speltid och hade tre bollar i mål men samtliga dömdes bort för offside efter videogranskning.

– Det enda som saknades var ett mål. Skulle vi ha gjort mål skulle matchen ha sett annorlunda ut. Vi spelade bra men slogs ut ur turneringen, säger backen Diego Godin.

Peru kommer att möta regerande mästarna Chile i semifinalen. För tre år sedan åkte Peru ur Copa America i kvartsfinalen men turneringarna 2015 och 2011 slutade med brons för laget.

– Jag är väldigt stolt över laget. Det var många som tvivlade på oss sade att Uruguay var favoriter. Att vara favorit betyder inget i fotboll och speciellt inte i Sydamerika, säger anfallaren Paolo Guerrero.

Resultat:

Uruguay – Peru 4–5 efter straffar (0–0)

Diskussion om artikeln