Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Straffdramatik och snygga fullträffar då SJK vände och vann mot FC Inter – Sergei Eremenko nöjd med viktiga poängen: ”En stark laginsats”

Från 2019
Denis Oliinyk firar sitt mål.
Bildtext Denis Oliinyk firar sitt mål.
Bild: All Over Press

Fotbollsligaomgångens enda match på måndagen bjöd på dramatiska vändningar. SJK var till slut starkare hemma i Seinäjoki och slog gästande FC Inter med 2–1. Det efter en straff, som fick Åbolägret att se rött.

SJK hade hamnat i något av en formsvacka inför kvällens dust mot FC Inter. Laget hade endast vunnit en match på sina sex senaste försök och var pressat att lyckas framför hemmapubliken.

Men det var Inter som slog till först. Efter en mållös första halvlek tog Åbolaget tag i taktpinnen och utdelningen kom i den 57:e spelminuten.

Filip Valencic fick då bollen strax utanför straffområdet och placerade den kliniskt i det högra krysset. Målet var Valencics tionde för säsongen.

Bara sju minuter senare lyckades SJK ändå kvittera. Sergei Eremenko lobbade in bollen från hörnflaggan och Mehmet Hetemaj styrde in den i det bortre hörnet med pannan.

– Det var en planerad hörnvariant och Sergei placerade bollen just dit han skulle. Det var nog mer på tur än skicklighet, även om jag kunde rikta nicken dit den skulle, ler en strålande glad Hetemaj i Ruutus intervju efter matchen med sina söner i famnen.

"Tycker inte alls att det var straff"

Med tre minuter kvar av matchen kom avgörandet då FC Inter fick straffen emot sig efter hands. Interanfallaren Timo Furuholm var rosenrasande efter domslutet, men lyckades inte övertala huvuddomaren eller linjedomaren att tänka om.

Denis Oliinyk var säkerheten själv från elva meter och satte bollen förbi Henrik Moisander.

Slutresultatet: 2–1.

– Jag tycker inte alls att det var straff. Det skulle vara kul om vi skulle få domsluten med oss i sådana här lägen ibland också, säger den uppenbart frustrerade Interlotsen José Riveiro efter matchen enligt STT.

Sergei Eremenko hade däremot lättare att le.

– Det här var en mentalt viktig seger för oss. Viktiga poäng också med tanke på tabellen. Det var en stark laginsats, säger han.

I och med segern tog SJK rygg på Inter i tabellen. SJK ligger fortfarande sexa, bara en poäng efter Åbolaget och fem poäng efter ligaettan Ilves.

Diskussion om artikeln