Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Montreal försöker sig på en kupp: Har erbjudit Sebastian Aho ett femårskontrakt – Carolina har en vecka på sig att svara

Från 2019
Uppdaterad 02.07.2019 10:20.
Sebastian Aho.
Bildtext Sebastian Aho.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Sebastian Aho har väckt intresse på andra håll i NHL – och nu har han fått ett konkret alternativ. Montreal Canadiens meddelar att de har erbjudit finländaren ett kontrakt på nästan 8,5 miljoner dollar i fem år och enligt uppgifter har Aho godkänt budet.

Sebastian Ahos sejour i Carolina kan vara över.

Montreal Canadiens meddelade på måndagskvällen att de erbjudit ett kontrakt för Aho, som skulle täcka de fem kommande säsongerna. Lönen skulle vara drygt 8,4 miljoner dollar per säsong.

Eftersom Aho är en så kallad restricted free agent, en begränsad fri agent, har hans senaste klubb Carolina Hurricanes möjligheten att matcha kontrakterbjudandet och således fortfarande ha spelaren i sina led.

Carolina har en vecka på sig att matcha kontraktet.

Ifall Aho går över till Montreal kommer Canadiens att tvingas ge Carolina ett val i den första, andra och tredje draftomgången.

Enligt bland andra CapFriendly ska Aho ha godkänt Montreals kontrakt. Det innebär att hans kommande lön kommer att vara de dryga 8,4 miljoner dollar per år var han än spelar.

Carolina matchar sannolikt, frågan är närmast när

Enligt The Athletics Sara Civian ska Carolinas GM Don Waddell genast ha antytt att klubben kommer att matcha erbjudandet.

– Aho är vår bästa spelare och vi vill ha honom här en lång tid framöver. Det finns bara ett fall där en offer sheet inte har matchats, säger han.

Enligt många är priset tillräckligt lågt för Carolina att lätt kunna matcha, frågan är närmast när det kommer att ske. Ju längre Carolina väntar, desto längre får också Montreal vänta på att kunna värva andra spelare.

– Jag vet inte hur länge det kommer att ta för oss att matcha. Det skulle hjälpa dem om vi är snabba och helt ärligt vill jag kanske inte hjälpa dem just nu, säger Waddell enligt Civian.

Artikeln uppdaterad med kommentar av Waddell kl. 22.32

Diskussion om artikeln