Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kevin Lankinen får ny målvaktskonkurrent – Chicago skrev kontrakt med Vezina-finalisten Robin Lehner

Från 2019
Uppdaterad 02.07.2019 07:27.
Robin Lehner klappar händerna
Bildtext Robin Lehner lämnar New York Islanders.
Bild: David Hahn/Icon Sportswire

Robin Lehner kommer att spela för Chicago Blackhawks nästa säsong. Svensken som har en strålande säsong i New York Islanders bakom sig har skrivit på för ett år med klubben.

På måndagskvällen körde ruljangsen igång i NHL. Kontraktslösa spelare fick då börja skriva kontrakt med nya klubbar.

Bland annat Artemi Panarin valde att gå till New York Rangers, Sergeij Bobrovskij skrev på för Florida Panthers och Montreal Canadiens började rycka i Sebastian Aho.

Chicago Blackhawks valde i sin tur att plocka in en ny målvakt. Svensken Robin Lehner kommer till klubben med ett ettårigt kontrakt värt fem miljoner dollar.

Lehner spelade strålande i New York Islanders förra säsongen och nominerades till Vezina Trophy som delas ut till ligans bästa målvakt.

– Vi tittade runt på olika möjligheter och jag räknade inte med att Robin skulle vara tillgänglig. Det är sällsynt att en Vezina-finalist är tillgänglig, säger Chicagos general manager Stan Bowman på NHL:s webbplats.

AHL igen för Kevin Lankinen?

Sedan tidigare har Chicago tre målvakter under kontrakt: Corey Crawford, Collin Delia och Kevin Lankinen. Crawford är solkar etta i klubben men har haft stora skadebekymmer de senaste säsongerna.

I och med Lehners kontrakt lär VM-guldhjälten Kevin Lankinen få fortsätta vänta på sin chans i NHL och inleder troligen säsongen i AHL.

Kevin Lankinen blev stor finalhjälte i VM-guldlaget.
Bildtext Kevin Lankinen har ett år kvar på sitt kontrakt med Chicago.
Bild: Alexander Demianchuk/TASS/All Over Press

Robin Lehner medger att han förväntade sig att stanna i Islanders men klubben ville inte erbjuda honom ett längre kontrakt. I stället valde Islanders att skriva ett fyraårigt kontrakt med Semjon Varlamov som flyttar till klubben från Colorado.

– Det fanns inget annat än ett tvåårigt kontrakt men de valde sedan att gå i en annan riktning med en ny målvakt. Jag önskar Islanders lycka till nästa säsong.

– Nu tillhör jag Chicago och jag är tacksam för den här chansen och ser väldigt mycket fram emot nästa säsong, säger Lehner.

Duchene flyttar till Nashville

Precis som väntat lämnar Matt Duchene Columbus Blue Jackets och kommer att spela för Nashville Predators under de kommande sju säsongerna.

Norrmannen Mats Zuccarello som flyttade till Dallas Stars i mitten av förra säsongen byter klubb igen. Han har skrivit ett femårigt kontrakt med Minnesota Wild.

Dallas har i sin tur skrivit ett treårigt kontrakt med Joe Pavelski som flyttar till klubben efter tretton säsonger i San Jose Sharks.

Dallas har också skrivit kontrakt med Corey Perry medan Jason Spezza lämnar klubben och flyttar till Toronto Maple Leafs.

Samtliga värvningar hittar ni här.

Diskussion om artikeln