Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sebastian Aho stannar i Carolina med ett femårigt kontrakt i fickan – klubbens manager säger sig ha gjort ett lätt beslut: "Välkommen tillbaka Sebastian"

Från 2019
Sebastian Aho.
Bildtext Carolina meddelar att kontraktet matchas och Aho fortsätter i samma tröja.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

På måndagskvällen accepterade Aho det femåriga kontraktet värt 8,45 miljoner per säsong som Montreal erbjöd honom. Carolina Hurricanes som fortsättningsvis äger Ahos rättigheter, och som tidigare sade att de tänker matcha alla kontrakt, gör precis det. Det meddelar klubbens general manager Don Waddell.

Ahos agent Gerry Johansson menade tidigare att det inte kommer bli lätt för Carolina att matcha erbjudandet.

– Klubben gör som man vill men tro mig, det här är inget lätt beslut för Carolina, sade Johnsson till The Athletic tidigare.

Ska man tro Don Waddell var det ändå just vad det var.

– Det här var ett lätt beslut. Sebastian är en av de bästa spelarna i ligan och en hörnsten med tanke på det vi bygger här, säger Waddell till NHL.com.

Enligt Waddell kommer Carolina att matcha det så kallade offer sheet kontraktet som Montreal erbjöd Aho inom tidsramen på en vecka. Det betyder att de kommer att teckna ett nytt kontrakt med Aho för fem år och sammanlagt 42,27 miljoner dollar.

"Vi har en plan och resurserna för en Stanley Cup-titel"

Både Carolinas general manager och ägare menar att det i inget skede fanns en risk att de inte skulle kunna matcha kontraktet.

– Det fanns inte i något skede en oro över att vi inte skulle kunna matcha det här kontraktet. Än en gång, man ska inte underskatta Carolina Hurricanes. Vi har en plan och alla resurser för att vinna en Stanley Cup-titel.

Tidigare i dag meddelade också klubbens ägare Tom Dundon att kontraktet kommer att matchas. Han menade ändå att de överraskades av Montreals erbjudande.

– Vi älskar spelaren och vi är glada över att göra det här konraktet. Vi är överraskade att någon trodde detta skulle fungera, sade Dundon till The News & Observer.

På Twitter hälsade klubben också Aho tillbaka genom en bild med texten "välkommen tillbaka Sebastian" och under det skrev de "fem år!".

Diskussion om artikeln