Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Tillfälliga störningar på Facebook, Instagram och Whatsapp

Från 2019
Uppdaterad 03.07.2019 21:17.
En kvinna håller en smarttelefon i handen med Facebook öppen.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Panithan Fakseemuang/Mostphotos

Facebookanvändare världen över har rapporterat om problem med tjänsten, enligt tidningen Independent. Också Instagram och Whatsapp har problem med att ladda filer som normalt.

Independent skriver om att problem med plattformarna förekommer i Europa, USA, Sydamerika och Japan.

Plattformarna fungerar i övrigt, men att ladda bilder fungerar inte för en del användare. Sidan laddar, men bilderna eller vissa inlägg syns inte. Problemen förekommer också i Finland. De första rapporterna om problem med sajterna kom ungefär klockan 17, finsk tid.

Facebook säger sig vara medvetna om störningen och säger på Twitter att de jobbar på att plattformarna ska fungera som normalt igen.

Bildtjänsten Instagram beklagar även de störningen i ett Twitterinlägg och säger sig försöka lösa problemet så snart som möjligt.

För meddelandetjänsten Whatsapps del innebär problemen att foton, videor och ljudmeddelanden inte laddar eller syns som de brukar.

Enligt nyhetssajten Business Insider har Facebook haft andra problem under de senaste månaderna. Till exempel låg Facebooks tjänster nere i åtta timmar i mars på grund av problem med en server.

Senast de tre plattformarna inte fungerade som normalt höll problemet i sig i flera timmar. I och med att Instagram och Whatsapp ägs av Facebook innebar ett serverfel att alla tre slutade fungera.