Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se sekvensen – Kosovare Asllani fick boll i ansiktet, blev utburen och skickad till sjukhus: "Inga tecken på allvarligare skada"

Från 2019
Programmet är inte längre tillgängligt

Den svenska fotbollsprofilen Kosovare Asllani fick utgå i slutet av VM-semifinalen mot Holland. I samband med en nickduell träffade bollen Asllani i ansiktet och matchen fick stoppas i över fem minuter då svenskan bars ut på bår. Asllani skickades till sjukhus men skadan tros inte vara allvarlig.

Med en minut kvar att spela av förlängningen gick Asllani upp i en nickduell med Dominique Bloodworth. Bloodworth nickade bollen i ansiktet på Asllani varefter svenskan säckade ihop. Asllani fick bäras ut på bår och kördes direkt till sjukhus.

– Efter matchen har vi varit på sjukhus och utfört CT (datortomografi) och MR (magnetröntgen). Preliminärsvaret visar inte några tecken på allvarligare skada, säger den svenska landslagsläkaren Houman Ebrahimi till nyhetsbyrån TT, rapporterar SVT.

"Såg otäckt ut"

De svenska lagkamraterna tyckte efter matchen att det verkade obehagligt.

– Jag tyckte det såg otäckt ut och vet egentligen inte vad som hände. Jag hoppas få höra positiva nyheter i omklädningsrummet, säger Sofia Jakobsson till Sportbladet.

Även Nilla Fischer hoppades på att det inte skulle visa sig vara allvarligt.

– Jag ser bara att det är en duell mellan henne och vem det nu är. Sen ser jag inte mycket mer än att läkarna kommer in och hon blir utburen. Jag hoppas bara att det är så bra som det kan vara, säger mittbacken.

Sverige spelar på lördag om VM-bronset mot England.

Resultat:

Holland – Sverige 1–0 efter förlängning (0–0, 0–0)
99. 1–0 Jackie Groenen

Diskussion om artikeln