Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Regerande mästarinnan Kerber utslagen i Wimbledon – Kontinen och Peers tog säker seger, Nick Kyrgios skällde ut domaren: "Du är en skam"

Från 2019
Uppdaterad 05.07.2019 20:13.
Nick Kyrgios diskuterar med domaren.
Bildtext Nick Kyrgios osams med domaren.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Den regerande Wimbledon-mästarinnan Angelique Kerber slogs ut redan i turneringens andra omgång. Dubbelparet Henri Kontinen och John Peers gjorde däremot en stabil insats i sin öppningsmatch i turneringen. Nick Kyrgios kunde inte kontrollera känslorna i sin match mot Rafael Nadal.

Kerber mötte på onsdagen amerikanskan Lauren Davis i turneringens andra runda. Davis hade fixat sin plats i turneingen via kvalspel.

95-seedade Davis besegrade femteseedade Kerber med siffrorna 2–6, 6–2, 6–1. I den tredje rundan får hon möta Carla Suarez Navarro.

– Det här betyder allt för mig, det är just för det här som jag arbetar. Jag var lite nervös, halkade och skadade min fot i det första setet. Jag är så glad för den här segern, den känns nästan overklig, sade Davis enligt nyhetsbyrån AFP.

Lauren Davis vinkar glatt.
Bildtext Lauren Davis.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Kontinen och Peers vidare

Henri Kontinen och John Peers fixade sin öppningsmatch i Wimbledon med bravur.

Paret besegrade de spanska bröderna Marcel och Gerard Granollers i tre raka set med siffrorna 6–3, 6–4, 6–3.

– Spelet kändes bra. Kul att vi fixade matchen i tre set. Här kan matcherna ibland vara ganska långa. En bra start på turneringen, sade Kontinen för STT.

I den andra rundan får dubbelparet ta sig an den svensk-tyska duon Robert Lindstedt och Tim Pütz.

– Lindstedt spelar bra varje år här och trivs på gräs. Puetz är en väldigt skicklig spelare.

Kyrgios förbannad på domaren

Rafael Nadal fick kämpa för sin seger. Spanjoren besegrade Nick Kyrgios med siffrorna 6–3, 3–6, 7–6 (5), 7–6 (3). Matchen varade i över tre timmar.

Kyrgios skällde ut domaren flera gånger i matchen.

– Du är ingen alls. Du tror att du är viktig. Du har ingen aning om vad som händer. Du är en skam, ropade Kyrgios till domaren i matchens tredje set enligt AFP.

– Det är otroligt hur bra han har förmågan att spela, så om han lyckas glömma alla dessa saker, är han en potentiell Grand Slam-vinnare, sade Nadal om sin motståndare enligt Reuters.

Diskussion om artikeln