Sudans militärjunta och opposition har kommit överens om övergångsstyre - ledarposten ska rotera
Natten mot fredagen uppgav både generaler och medlare i Sudan att förhandlingarna har lett till resultat. Militärjuntan och proteströrelsen har kommit överens om hur landet ska styras fram till nästa val, som väntas om cirka tre år. Frågan är om överenskommelsen kan hålla.
De senaste förhandlingarna mellan representanter för Sudans militärjunta och oppositionskoalitionen hann bara pågå i två dagar innan de ska ha nått avgörande resultat.
Det är kanske inte så konstigt eftersom man hade tidigare överenskommelser att bygga vidare på. Redan i mitten av maj firade sudaneserna ett avtal, men den uppgörelsen bröt samman genast.
Nu är parterna överens om att upprätta ett styrande råd med fem platser för militärerna, fem platser för civila ledare och en plats för en civil ledamot med militär bakgrund.
Ordförandeskapet för rådet ska rotera mellan de militära och de civila ledamöterna. Just frågan om vem som ska leda det här rådet har varit en knäckfråga så här långt.
De har också enats om att bilda en civil regering som ska ledas av en civil premiärminister, uppgav Afrikanska unionens medlare Mohammed El Hacen Lebatt under en presskonferens i natt.
Ett parlament eller lagstiftande råd gick inte att komma överens om
Enligt överenskommelsen i maj skulle man också inrätta en sorts parlament för övergångsperioden, ett lagstiftande råd där två tredjedelar av de 300 platserna skulle gå till oppositionsalliansen.
Nu uppgav Lebatt att frågan om det lagstiftande rådet skjuts upp tills man etablerat det styrande rådet och regeringen.
I den senaste uppgörelsen lovar parterna också att inleda en "detaljerad, öppen, patriotisk och oberoende" utredning av de senaste veckornas våld i landet.
Det är fortfarande oklart hur många människor som dödades exempelvis den 3 juni då militären försökte krossa protesterna i Khartoum.
Det finns alltså många svåra frågor som kan fälla också den här senaste överenskommelsen innan det kan hållas val i landet.
Maktkampen mellan militärjuntan och proteströrelsen i Sudan har pågått sen i april då militären, efter ett flera månader långt folkligt uppror, störtade diktatorn Omar al-Bashir.
Trots att proteströrelsen varit stor och fredlig har - enligt nyhetsbyrån AFP:s siffror - över 250 människor mist livet i våldsamheter sen al-Bashir föll.
Källor: Reuters, AFP, AP
Sudans demokratiaktivister står ensamma samtidigt som militärjuntan samlar stöd
Dödssiffran efter måndagens massaker steg till över hundra.