Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenske talangen skrev kontrakt med Edmonton – klubben vill ha en fördelaktig deal för att släppa Jesse Puljujärvi

Från 2019
Jesse Puljujärvi mot Vancouver Canucks.
Bildtext Jesse Puljujärvi har tidigare meddelat att han vill lämna Edmonton Oilers.
Bild: All Over Press

Philip Broberg reserverades av Edmonton Oilers som åttonde spelare i draften för några veckor sedan. Nu har han skrivit ett treårigt rookiekontrakt med klubben. Samtidigt jobbar lagets general manager på att hitta en lösning i fallet Jesse Puljujärvi.

Backen Philip Broberg gjorde succé i AIK senaste säsong och var en viktig kugge i Sveriges U18-landslag som tog VM-guld på hemmaplan.

I draften valdes han som förste svensk i den första omgången och nu har han skrivit sitt första NHL-kontrakt. Edmonton Oilers skriver på sin webbplats att Broberg har skrivit på ett treårigt rookiekontrakt som ger honom 925 000 dollar per säsong.

Edmonton meddelar också att yttern Alex Chiasson har kritat på för två säsonger med klubben. Chiasson kom till Edmonton från Washington inför förra säsongen och gjorde 38 poäng på 73 grundseriematcher.

– De senaste tre-fyra åren har varit ganska så galna. Jag har haft ettårskontrakt och provspel. Förra säsongen gjorde jag väl ifrån mig i Edmonton efter att jag provspelat för klubben. Det var en ögonöppnare för mig, säger han på klubbens webbplats.

Wayne Gretzky, Philip Broberg och Ken Holland.
Bildtext Philip Broberg draftades som åttonde spelare i år.
Bild: Derek Cain/Icon Sportswire

Hur blir det med Puljujärvi?

Jesse Puljujärvis rookiekontrakt med Edmonton löpte nyligen ut och han har tidigare sagt att han inte är intresserad av att stanna kvar i klubben.

Puljujärvi vill helst flytta till en klubb på östkusten och Boston, Carolina och Tampa Bay har nämnts som tänkbara alternativ.

Enligt journalisten Dennis Bernstein har Los Angeles Kings visat intresse för finländaren men för att en affär ska bli av vill Edmonton också att man ska ta över Milan Lucics kontrakt.

Lucic har fyra år kvar på sitt kontrakt som ger honom sex miljoner dollar per säsong och Kings är inte intresserat av att ta över det kontraktet skriver Bernstein.

Edmonton Oilers general manager Ken Holland säger enligt Edmonton Journal att man måste få en bra deal för att släppa Puljujärvi.

– Jag tänker inte göra Jesse någon tjänst bara för att han inte vill spela i Edmonton. Affären måste verka vettig för organisationen, laget och fansen, säger Holland.

Om man inte hittar någon klubb att förhandla med så måste Puljujärvi bestämma hur han vill ha det.

– Då måste Jesse fatta beslut om var han vill spela nästa säsong, säger Holland.

Diskussion om artikeln