Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Domaren visade ut båda lagkaptenerna i Copa América-bronsmatchen – Argentinas stjärna Lionel Messi ursinnig: "Detta tar kål på grenen"

Från 2019
Lionel Messi och Gary Medel blir utvisade efter den här sekvensen.
Bildtext Lionel Messi och Gary Medel blir utvisade efter den här sekvensen.
Bild: EPA-EFE/Sebastiao M​oreira/AOP

Bronsmatcher brukar sällan vara laddade och bjuda på heta känslor men Copa Américas version mellan Argentina och Chile bjöd på stor dramatik. Lagkaptenerna Lionel Messi och Gary Medel fick se det röda kortet i slutet av första halvlek och efter matchen brydde sig Messi inte om eventuella konsekvenser då han sågade domararbetet.

Det var två besvikna fotbollslag som möttes. Chile hade åkt på en överraskande 0–3-förlust mot Peru i semifinalen, medan Argentina hade förlorat med 0–2 mot värdnationen Brasilien. Den argentinska stjärnan och lagkaptenen Lionel Messi var arg efter semifinalförlusten eftersom han ansåg att domarna hade favoriserat Brasilien.

De två senaste Copa América-turneringarna hade slutat i chilensk seger, laget besegrade Argentina på finalstraffar både 2015 och 2016.

Det mesta gick Argentinas väg i början

Chile fick en mardrömsstart på bronsmatchen. Sergio Agüero gav Argentina ledningen med 1–0 efter 12 minuter. Strax därefter tvingades Chiles stjärna Alexis Sanchez utgå på grund av skada och då 22 minuter hade spelats ökade Paulo Dybala på till 2–0.

Det var ändå händelserna i slutet av den första halvleken som blev den stora snackisen. Messi jagade tillsammans med Chiles lagkapten Gary Medel en boll som var på väg mot den chilenska kortlinjen. Se sekvensen på Viafrees sajt.

Medel försvarade bra och fick till en chilensk inspark men i samma veva uppstod gräl mellan lagkaptenerna. Domaren Mario Diaz de Vivar var snabbt på plats och visade omedelbart ut båda spelarna.

Många spelare ville snacka med domarna.
Bildtext Många spelare ville snacka med domarna.
Bild: imago images / Fotoarena/ All Over Press

Messi, vars utvisning utifrån reprisbilderna såg lätt dömd ut, var förbannad.

– Ett gult kort hade varit tillräckligt för oss båda, tyckte Messi enligt nyhetsbyrån AP.

– Vi möttes av respektlöshet i den här turneringen. Vi kunde själva ha presterat bättre, men de gav oss inte möjligheten att ta oss till final. Korruptionen och domarna ger inte supportrarna möjlighet att njuta av spelet. Detta tar kål på grenen, röt han.

Messi brydde sig inte om eventuella bestraffningar då han lade ut texten.

– Sanningen måste komma fram.

Argentinskt brons

Chile fick i den andra halvleken till en straffreducering genom Arturo Vidal, men Argentina vann matchen med 2–1. Messi valde ändå att bojkotta medaljceremonin som protest mot domararbetet.

På söndagskvällen gör Brasilien och Peru upp om Copa América-segern i Rio de Janeiro.

Messi säger att han tror att Brasilien vinner matchen och antyder att allt är upplagt för att värdnationen ska få fira.

Resultat, bronsmatch:

Argentina – Chile 2–1
12. 1–0 Sergio Agüero
22. 2–0 Paulo Dybala
37. rött kort – Lionel Messi (ARG)
37. rött kort – Gary Medel (CHI)
59. 2–1 Arturo Vidal (straff)

Diskussion om artikeln