Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kimi Räikkönen får uppdateringspaket till nästa tävling – stallchefen hoppas att Alfa Romeo kan ta upp jakten på McLaren

Från 2019
Kimi Räikkönen ler.
Bildtext Kimi Räikkönen.
Bild: Moy / XPB Images

Alfa Romeos stallchef Frederic Vasseur är nöjd med vad stallet har presterat i de senaste tävlingarna och ser med tillförsikt fram emot nästa lopp på Silverstone. Vasseur hoppas att man då ska kunna bjuda McLaren på en rejäl fajt.

Bakom de tre stora stallen har McLaren etablerat sig som starkast i mittfältet den här säsongen. Stallet har gjort en imponerande comeback efter några tunga år och efter nio tävlingar ligger McLaren fyra i konstruktörsmästerskapet.

Bakom sig i tabellen har man Renault och Alfa Romeo. Förra helgen i Österrike tog Alfa Romeos båda förare poäng i samma tävling för första gången den här säsongen och till nästa tävling på Silverstone får Kimi Räikkönen och Antonio Giovinazzi ett stort uppdateringspaket som stallchefen Frederic Vasseur hoppas ska ta stallet närmare McLaren.

– Vi tog ett stort steg framåt i de 2–3 senaste tävlingarna. Vi måste förbättra farten ytterligare för att kunna fajtas med McLaren som är nästa mål. De var snabbare än oss i de senaste tävlingarna men vi har några uppdateringar på kommande.

– Vi kommer ha ett uppdateringspaket till Silverstone och även göra några förändringar till Tyskland och Ungern. Vi måste vara realistiska, alla stall kommer att ge järnet och komma med nya delar, säger Vasseur till Motorsport.

Kimi Räikkönen i depån
Bildtext Räikkönens bil kommer att uppdateras till nästa helgs tävling.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Nia och tia det bästa resultatet man kunde få

Säsongen började bra för Kimi Räikkönen som tog poäng i de fyra första tävlingarna. Efter det följde några sämre tävlingar men i de två senaste loppen har han varit tillbaka bland de tio bästa.

Stallkamraten Antonio Giovinazzi har inte haft det lika lätt men börjar så småningom vakna till liv. Han har gjort flera starka kval under den senaste tiden och i Österrike tog Giovinazzi sin första poäng.

– Det var bra för stallet att Antonio klarade av att ta poäng och ett viktigt steg för hans säsong. Vi hade de tre stora stallen plus båda McLaren-bilarna framför oss, så det var mer eller mindre det bästa resultatet vi kunde få, säger Vasseur.

I Österrikes GP gjorde Räikkönen en stark start och var uppe på fjärde plats i början av loppet. Vasseur var glad att se finländaren så högt uppe i fältet men anser att det blev kostsamt att tävla mot snabbare bilar.

– Han var kanske lite för optimistisk under de inledande varven. Vi startade med mjuka däck och ville inte köra slut dem direkt. Men jag förstår hur han resonerade i den situationen och det var en fin fajt av honom, säger Vasseur.

Antonio Giovinazzi, Fred Vasseur och Kimi Räikkönen.
Bildtext Giovinazzi, Vasseur och Räikkönen.
Bild: xpbimages.com

Diskussion om artikeln