Hoppa till huvudinnehåll

Sport

15-åriga underbarnet Cori Gauff ute ur Wimbledon – Simona Halep gjorde processen kort i fjärde omgången: "Tacksam för erfarenheten"

Från 2019
Uppdaterad 08.07.2019 21:01.
Cori Gauff och Simona Halep skakar hand.
Bildtext Cori Gauff och Simona Halep.
Bild: EPA-EFE/ANDY RAIN

Den 15-åriga tennissensationen Cori "Coco" Gauff förlorade sin åttondelsfinal i Wimbledon på måndagen. Rumänskan Simona Halep var bättre med siffrorna 6–3, 6–3.

Simona Halep gjorde det som varken Venus Williams, Magdalena Rybarikova eller Polona Hercog lyckats med i årets turnering i Wimbledon; att besegra 15-åriga Coco Gauff.

Världssjuan Halep fixade det dessutom i två raka set, på 75 minuter.

313-rankade Gauff är den yngsta spelaren genom tiderna som tagit sig till huvudturneringen via kvalspelet. Om hon hade tagit sig vidare skulle hon ha varit den första 15-åringen i kvartsfinal i Wimbledon sedan Jennifer Capriati år 1991.

Gauff led av magbesvär under matchen och fick hjälp av en läkare.

– Jag mådde inte så bra, men gav ändå mitt bästa. Jag är inte säker på vad det berodde på, men jag hade roligt trots att jag förlorade, berättade Gauff för BBC.

Cori Gauff får vård vid sidan av en tennisplan på grund av magproblem.
Bildtext Gauf hade magbekymmer under matchen.
Bild: EPA-EFE/ANDY RAIN

– Jag lärde mig mycket om hur det är att spela framför en stor publik och hur det är att spela under press. Jag är väldigt tacksam för erfarenheten.

Halep får i kvartsfinalen möta kinesiska värdsnian Shuai Zhang.

Diskussion om artikeln