Hoppa till huvudinnehåll

Sport

McLaren litar på sin förarduo – Sainz och Norris fortsätter i stallet

Från 2019
Lando Norris och Carlos Sainz promenerar.
Bildtext Lando Norris och Carlos Sainz.
Bild: imago images / Action Plus/ All Over Press

Carlos Sainz och Lando Norris har gjort starka insatser för McLaren den här säsongen. Nu är det också klart att duon kommer att ratta stallets bilar även nästa säsong.

Med Carlos Sainz och Lando Norris som förare har McLaren gjort en imponerande comeback efter några tunga år. Stallet har blivit ledande i mittfältet och ligger på fjärde plats i konstruktörsmästerskapet. I förar-VM ligger Sainz på sjunde plats och Norris är åtta.

I helgen fortsätter säsongen med McLarens hemmatävling på Silverstone och stallet passar nu på att gå ut med sin föraruppsättning för nästa år. Det blir Sainz och Norris som tävlar för stallet även nästa säsong.

– Jag är väldigt glad över att vi kan offentliggöra vår föraruppsättning till 2020 inför vårt hemmarace. Både Carlos och Lando har visat sin potential och är en viktig del i vår comeback.

– De har bidragit stort till den positiva atmosfär som finns både på och utanför banan. De är också superba ambassadörer för vårt varumärke, säger McLarens vd Zak Brown på stallets webbplats.

Sainz kom till stallet från Renault inför den här säsongen medan Norris som är McLaren-junior tog steget upp till formel 1 efter att han slutat tvåa i formel 2-mästerskapet i fjol.

– Vi glada över att fortsätta nästa säsong. Vi kommer att få spendera mer tid tillsammans. Förhoppningsvis kan vi göra fler goda resultat, säger Norris och Sainz i ett videoklipp som McLaren publicerat.

Diskussion om artikeln