Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bautista Agut räknade inte med framgång i Wimbledon – skulle egentligen firat sin svensexa på Ibiza: ”Mina vänner är redan där”

Från 2019
Roberto Bautista Agut jublar
Bildtext Roberto Bautista Agut är klar för semifinal i Wimbledon.
Bild: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZAB​ALAGA

Roberto Bautista Agut hade aldrig gått längre än till fjärde omgången i Wimbledon och trodde inte på framgång i år heller. Spanjoren har bokat in sin svensexa samtidigt som den andra turneringsveckan pågår och nu är han klar för semifinal.

På onsdagen slog Roberto Bautista Agut ut Guido Pella ur Wimbledon efter seger med 3–1 i set och säkrade då sin första semifinalplats i en grand slam-turnering. I semifinalen på fredag kommer spanjoren att möta världsettan Novak Djokovic.

Bautista Agut trodde inte inför turneringen att han skulle gå så långt. Han hade nämligen gått och bokat in sin svensexa samtidigt som turneringen kulminerar med semifinaler och final.

– Jag hade planerat att vara på Ibiza nu. Allt var fixat och mina vänner är redan där men det känns bättre att vara kvar här, säger han enligt ATP-tourens webbplats.

Bautista Agut räknar med att man flyttar festligheterna till England i stället och att allt börjar först efter att hans turnering är över.

– Jag tror att mina vänner kommer att flyga till London på fredag, säger han.

Det andra semifinalen i herrarnas singel bjuder på ett möte mellan giganterna Roger Federer och Rafael Nadal. Federer och Nadal möttes också i semifinalen i Franska öppna där gruskungen Nadal vann i tre raka set.

– De är två av de bästa spelarna genom tiderna och det känns bra att vara här med dem, säger Bautista Agut.