Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Artturi Lehkonen stannar i Montreal – i San Jose har man stora förväntningar på Antti Suomela

Från 2019
Jesperi Kotkaniemi och Artturi Lehkonen jublar.
Bildtext Det blir ytterligare två säsonger i Montreal för Artturi Lehkonen.
Bild: Vincent Ethier/Icon Sportswire/All Over Press

Artturi Lehkonen kommer att spela för Montreal Canadiens i ytterligare två säsonger meddelar klubben. Även Antti Suomela har förlängt sitt kontrakt med San Jose Sharks.

På torsdagskvällen kom nyheten att Montreal Canadiens förlängt kontraktet med Joel Armia och det dröjde inte många timmar innan Artturi Lehkonen också hade satt sin namnteckning på ett nytt kontrakt.

Lehkonen som har tre år bakom sig i Montreal har förlängt kontraktet med ytterligare två säsonger. Det nya kontraktet ger finländaren en lön på 2,4 miljoner dollar per säsong.

Lehkonen spelade samtliga 82 grundseriematcher för Montreal förra säsongen och stod för 11+20=31 poäng. Det är hans personliga poängrekord under NHL-karriären.

Nytt kontrakt för Antti Suomela

Även Antti Suomela har skrivit på ett nytt ettårigt NHL-kontrakt med San Jose Sharks. Suomela spelade 27 matcher för klubben förra säsongen och till nästa säsong har klubbledningen stora förväntningar på honom.

– Antti bygger vidare efter sitt första år i Nordamerika och vi är ivriga att se hur han klarar sig nästa säsong.

– Han har visat att han kan anpassa sig till spel i liten rink och vi förväntar oss att han ska kämpa om en plats i laget, säger San Joses general manager Doug Wilson på klubbens webbplats.

Förra säsongen blev det 3+5=8 poäng för Suomela i NHL. I AHL-klubben San Jose Barracuda gjorde han 6+14=20 poäng på 47 matcher.

Förutom Suomela har också backen Tony Sund kontrakt med San Jose för nästa säsong.