Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

R&B-stjärnan R. Kelly greps misstänkt för flera sexbrott

Från 2019
Artisten R. Kelly uppträder.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

R&B sångaren R. Kelly har gripits misstänkt för sexbrott. Han är bland annat misstänkt för barnpornografibrott, för lockande av minderårig till sexuella handlingar och för att ha försökt hindra den pågående utredningen mot honom.

R. Kelly greps på torsdagen i Chicago. Baserat på information från USA:s åklagarmyndighet rapporterar tv-kanalen CBS att det handlar om 13 olika åtalspunkter. R. Kelly har redan tidigare misstänkts för över 20 sexbrott.

Senast i maj blev han exempelvis åtalad på 11 punkter, av vilka vissa handlade om allvarliga sexbrott mot 13-16 åringar. Åtalen handlade bland annat om sexuella trakasserier och tvingande till sexuella handlingar.

I dokumentären "Surviving R. Kelly" som släpptes tidigare i år anklagade flera kvinnor honom för att ha utnyttjat dem sexuellt under flera år.

2002 åtalades R. Kelly misstänkt för att ha spelat in en sexvideo med sig själv och en 13 år gammal flicka, men han frikändes år 2008.

I februari åtalades R. Kelly för sexuella övergrepp mot fyra kvinnor. Tre av dem ska ha varit minderåriga vid tidpunkten för övergreppen. Om han blir dömd för de brotten riskerar han 30 års fängelse.

R. Kelly nekat till alla anklagelser.

Källor: Helsingin Sanomat, SVT, NBC, Chicago Sun-Times