Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Fantastisk tennis" – Roger Federer slog ut Rafael Nadal, får möta Novak Djokovic i final

Från 2019
Roger Federer lyfter händerna upp mot skyn.
Bildtext Roger Federer.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Det blir Roger Federer mot Novak Djokovic i tennisturneringen Wimbledons herrfinal på söndag. Federer är klar för sin 31:a grand slam-final i karriären efter att ha besegrat Rafael Nadal, medan Djokovics semifinalseger över Roberto Bautista Agut innebär att serben är klar för sin 25:e grand slam-final i karriären.

Klassikermötet mellan Roger Federer och Rafael Nadal blev en jämn historia.

Federer knep hem första set efter tiebreak, men Nadal dominerade det andra setet. I matchens tredje och fjärde set revanscherade sig Federer och bröt spanjorens serve en gång per set. Schweizaren vann matchen med 3–1 (7–6 (7–3), 1–6, 6–3, 6–4).

– Jag är utpumpad. Det var otroligt på slutet. Rafa slog några fantastiska slag. Det var fantastisk tennis, publiken var fantastisk och det är alltid speciellt att få möta Rafa, kommenterade Federer efter vinsten enligt nyhetsbyrån AFP.

Djokovic besegrade spanska skrällnamnet

I finalen får Federer möta Novak Djokovic.

Överraskningsnamnet Roberto Bautista Agut, som egentligen planerat att vara på svensexa nu, lyckades inte rå på den serbiske världsettan i den andra semifinalen.

Den regerande mästaren Djokovic vann matchen med 3–1 i set (6–2, 4–6, 6–3, 6–4).

– Det är alltid speciellt att spela final i Wimbledon så jag kommer att njuta av den erfarenheten, sade Djokovic efter matchen.

Han passade samtidigt att berömma sitt motstånd. Bautista Agut har besegrat Djokovic två gånger denna säsong.

– Roberto såg inte nervös ut i sin första grand slam-semifinal. Det var en jämn inledning på tredje set och där kunde matchen gått hur som helst, men jag är glad att den gick åt mitt håll.

I morgon spelas damfinalen mellan Serena Williams och Simona Halep.

Diskussion om artikeln