Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Robert Helenius första match på amerikansk mark slutade i förlust – knockades i åttonde ronden

Från 2019
Uppdaterad 14.07.2019 11:51.
Robert Helenius pustar ut efter match.
Bildtext Robert Helenius (arkivbild).
Bild: Yle / Tomi Hänninen

Boxaren Robert Helenius tredje förlust i proffskarriären är ett faktum. Gerald Washington golvade finländaren i matchens åttonde rond.

Planen var att "först knocka Gerald Washington och sedan Adam Kownacki".

Istället var det Gerald Washington som knockade Helenius, i gårdagskvällens tungviktarmöte i Minneapolis. Finländaren lyckades inte resa sig efter att ha träffats av en stenhård höger av Washington i den åttonde ronden, i en match som var Helenius första i USA.

Se video på den avgörande träffen nedan.

Före den åttonde ronden hade matchen ändå varit en jämn tillställning och 35-årige Helenius hade sina stunder. Journalisten Mark Ortega delade matchens poängkort på Twitter efter drabbningen. Två av tre domare hade gett Borgåbördige Helenius en 67–66-poängledning efter den sjunde ronden.

– Jag är väldigt besviken över min insats, sade Helenius efter matchen enligt Boxing News 24.

– Jag kom för att vinna och trodde att jag hade honom. Han knockade mig och det överraskade mig. Jag måste fundera på vad jag ska göra till näst och ta det dag för dag.

Förlusten mot Washington innebär ett bakslag för Helenius karriär. Saldot för Helenius proffskarriär är nu 28 vinster och tre förluster. Washington har i sin tur 20 vinster och 3 förluster.

MTV var först i Finland med Helenius kommentarer.

Artikeln uppdaterad med Helenius kommentarer klockan 10:57.

Diskussion om artikeln