Hoppa till huvudinnehåll

Sport

St. Louis Blues och Jordan Binnington nådde ny överenskommelse – succémålvakten får över sex gånger mer lön nästa säsong

Från 2019
Jordan Binnington i St. Louis mål har stått för en sensationell rookiesäsong.
Bild: Richard Ulreich/CSM/REX/All Over Press

Jordan Binnington har signerat ett tvåårigt avtal med St. Louis Blues. Den kanadensiska målvakten får en ordentlig löneförhöjning till nästa säsong.

Jordan Binnington var en av de avgörande faktorerna i St. Louis Blues resa till sitt första Stanley Cup-mästerskap på 52 år. Binnington inledde säsongen i farmarligan AHL, men efter att ha fått chansen i NHL i januari släppte han inte den.

Hans makalösa debutsäsong i världens hårdaste ishockeyliga innehöll i 32 grundseriematcher, med räddningsprocenten 92,7 och 1,89 insläppta mål per match. I slutspelet hade Binnington räddningsprocenten 91,4 och 2,46 insläppta mål per match på 26 spelade matcher.

Det nya kontraktet är tvåårigt och sammanlagt värt 8,8 miljoner dollar, meddelade St. Louis Blues på sin webbplats.

– Jag är glad att vi fick kontraktet gjort. Jag är ivrig och motiverad att fortsätta arbeta och nå framgång till St. Louis Blues organisation, sade Binnington på webbplatsen.

26-åringen tjänar i och med det nya kontraktet 4,4 miljoner dollar per säsong, vilket motsvarar knappt 4 miljoner euro. Binningtons gamla avtal gav honom en säsongslön på 650 000 dollar för NHL-spel. Kanadensarens årslön blir därmed mer än sexdubbelt större.

Binnington, som var en begränsad fri agent (RFA) efter säsongen, hade redan beviljats ett skiljedomstolsförfarande. En skiljedomstol hade den 20 juli slagit fast lönen om parterna inte skulle ha kommit överens före det.

Målvakten Ville Husso, som också tillhör St. Louis Blues organisation, har ett skiljedomstolsförfarande framför sig den 22 juli, ifall man inte kommer överens om ett nytt kontrakt innan det.

Diskussion om artikeln