Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fotbollstränaren och förre stjärnspelaren Sinisa Mihajlovic har insjuknat i leukemi: "Har gråtit mycket, men inte av rädsla"

Från 2019
Uppdaterad 14.07.2019 14:09.
Sinisa Mihajlovic talar på en presskonferens.
Bildtext Sinisa Mihajlovic.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Serie A-klubben Bolognas huvudtränare Sinisa Mihajlovic har insjuknat i leukemi. Rykten om insjuknande fanns redan innan gårdagens presskonferens, rykten som också sade att Mihajlovic därför tvingas stiga åt sidan. Detta stämmer inte, säger den förre världsspelaren, som har läkarnas tillåtelse att fortsätta med sin uppgift.

Den italienska tidningen Corriere dello Sport kom nyligen med uppgifter om att fotbollsklubben Bolognas chefstränare Sinisa Mihajlovic skulle lämna sin uppgift på grund av sjukdom. Men Mihajlovic blir kvar, slog klubbchefen Walter Sabatini fast på en presskonferens igår.

På presskonferensen igår förklarade Mihajlovic själv sin situation, rapporterar bland annat football-italia.net.

– Jag bad själv om denna öppna pressträff. Jag ville berätta om min situation först till mitt lag, men tyvärr blev det inte så nu, när alla inte förmår att respektera vissa saker bara för att sälja några hundra artiklar mer. Så här förstör man långvariga vänskapsförållanden, konstaterade Mihajlovic på presskonferensen.

Den 50-åriga serben med en normal grundhälsa besökte från början läkaren på grund av feber. Därefter skickades han runt på olika undersökningar som resulterade i ett chockresultat.

– I tester som gjorts fyra månader tidigare hittade man ännu ingenting om min sjukdom. Det var en stor chock för mig att få höra att jag har leukemi. Jag satt och grät i dagar.

En sjukdom som går att besegra

Bolognalotsen sade sig ha fått ungefär 600–700 meddelanden på ett par dagar. I det skedet hade han inte energi att svara på ett enda av dem.

– Jag behövde tid för mig själv och till att lämna allt negativt funderande bakom mig. Fast jag grät mycket, så var det inte av rädsla.

Mihajlovic tillbringade 14 säsonger i Italien som spelare och blev känd som en frisparksspecialist. Mihajlovic har gjort 28 frisparksmål i Serie A, delat mest genom tiderna med Andrea Pirlo.

– Jag respekterar min sjukdom och möter den rakryggat. Ingen ska tycka synd om mig. Jag ska vinna den här striden för min familjs och mina barns skull, slog Mihajlovic fast.

Sinisa Mihajlovic blickar åt sidan.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Enligt läkarna har Mihajlovic en akut leukemi. En cancersjukdom, där ett förstadium till en blodkropp blivit elakartad och börjat dela sig och bete sig avvikande.

– Vi har nuförtiden alla slags verktyg till att bota en sjukdom. I detta fall talar vi om en tränare, som kan arbeta, instruera spelare och påverka det som händer på planen och i omklädningsrummet, konstaterades det från läkarhåll.

Enligt läkaren finns det ändå tidpunkter, då Mihajlovic inte kan vara med på träningar, utan istället måste befinna sig i sjukhus för behandling.

– Vi talar om en sjukdom som man kan möta och besegra, till och med på en kort tid.

Artikeln baserar sig på Yle Urheilus Jalkapalloluotsi Mihajlovic sai 700 viestiä parissa päivässä mutta päätti jossittelut: Minulla on leukemia skriven av Timo Uusitalo.

Diskussion om artikeln