Hoppa till huvudinnehåll

Sport

England världsmästare i cricket för första gången – sanslöst drama avgjorde: "Kommer aldrig att spelas en bättre match"

Från 2019
Englands herrlandslag i cricket lyfter VM-pokalen.
Bild: imago images / Colorsport/ All Over Press

England tog igår sitt första VM-guld i cricket. Finalen mot Nya Zeeland blev en dramatisk uppvisning, som fick bästa tänkbara avslutning ur hemmapublikens synvinkel. ”Det kommer aldrig att spelas en bättre match”, säger matchhjälten Ben Stokes.

Världsmästerskapen i cricket hör till världens populäraste idrottsevenemang. Bland annat i Sydasien samlar tävlingarna en enorm publik.

Sporten är ändå uppfunnen i England. Ett land som aldrig vunnit världsmästerskapet i grenen – tills igår. Engelsmännen besegrade Nya Zeeland i en utdragen final i ett mästerskap som avgjordes på britternas hemmaplan.

Matchen gick till förlängning efter att båda lagen kommit upp i 241 poäng i matchen. Även förlängningen slutade sällsynt nog lika efter att båda lagen fått 15 poäng, men England korades till segrare efter att ha nått flest fyra- eller sexpoängare.

England hade spelat VM-final tre gånger tidigare före årets mästerskap.

– Allt hårt arbete de fyra senaste åren förde laget till var vi är idag – det här är vad vi strävar efter att vara och vi klarade av att komma hit och göra det, sade Englands stjärna Ben Stokes enligt Sky Sports. Stokes var en av lagets avgörande spelare i matchen.

– Det är nästan skrivet i stjärnorna när sådant här händer. Jag tror inte att det någonsin kommer att spelas en bättre cricketmatch.

Diskussion om artikeln