Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mikko Korhonens orealistiska barndomsdröm går i uppfyllelse – inleder tävlingarna i världens äldsta majortävling The Open: "Målet är att spela tålmodigt utan press och njuta av den unika möjligheten"

Från 2019
Mikko Korhonen på golfbanan i New York.
Bildtext Korhonen spelade i maj i sin andra majortävling i New York.
Bild: Tannen Maury/EPA

För två månader sedan spelade Mikko Korhonen i sin andra majortävling i karriären. Den här veckan är det dags för den tredje. Korhonen kommer för första gången att spela i The Open som inleds på torsdagen.

Korhonen fick i juni ett meddelande av arrangörerna som undrade huruvida han vill vara med.

– Det här är nog en sådan orealistisk dröm som man har haft sen man var en liten pojke. Under åren har drömmen blivit lite mer avlägsen men under den här och den förra säsongen har jag hunnit tänka att nu kan jag ha chansen, säger Korhonen enligt STT.

The Open, som nu ordnas för 148:e gången, är den äldsta majortävlingen inom golf.

– Det här är nog på sitt vis den stora tävlingen inom golf, säger Korhonen.

– Det är en värdefull tävling där stämningen på alla vis är unik, sansad och där traditionerna värnas starkt.

Önskar framgång på linksbana

The Open är den enda majortävlingen som spelas på linksbana. Det vill säga en golfbana byggd på sandjord som är belägen vid havet och på havsnivå. Dessa präglas ofta av svåra vindförhållanden.

– De har inte lovat så blåsigt väder. Om det ändå börjar blåsa upp så blir den här banan en tuff prövning, kommenterar Korhonen som är och bekantar sig med banan på Irland enligt golfpiste.com.

För en knapp vecka sedan klarade sig Mikko Korhonen för första gången vidare på en linksbana i Skottland där han var för att förbereda sig inför den stora utmaningen.

Inför The Open känner Korhonen ingen större press. Hans mål är och han hoppas att han får spela också på veckoslutet.

– Mitt andra mål är att spela tålmodigt, utan större spänningar eller press och njuta av den unika möjligheten. Jag tror att det medför ett gott resultat, säger Korhonen.

Korhonen blir andra finländare att delta i The Open. Mikko Ilonen har deltagit i majortävlingen sju gånger och hans bästa resultat var en delad nionde plats.

Tävlingen spelas för andra gången någonsin någon annanstans än i England eller Skottland. I år spelas The Open på norra Irland, på Royal Portrush. Senast tävlingarna gick av stapeln där var år 1951.

The Open inleds på torsdag och avslutas på söndagen.

Diskussion om artikeln