Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nigeria vann brons i Afrikanska mästerskapen – Ighalo turneringens skyttekung

Från 2019
Nigerias Odion Ighalo och Tunisiens Ghaylen Chaalali i bronsmatchen i Afrikanska mästerskapen i fotboll.
Bildtext Nigerias Odion Ighalo och Tunisiens Ghaylen Chaalali i bronsmatchen i Afrikanska mästerskapen i fotboll.
Bild: imago images / Chokri Mahjoub/ All Over Press

Nigeria besegrade Tunisien och vann brons i Afrikanska mästerskapen i fotboll. Odion Ighalo är nära att krönas till turneringens skyttekung efter sin fullträff i bronsmatchen.

Nigeria vann drabbningen med 1–0. Den 30-årige anfallaren Ighalo gjorde matchens enda fullträff redan efter två minuters spel.

Ighalo tog vara på chansen då Tunisiens målvakt Moez Ben Cherifia och backen Yassine Meriah hade kommunikationsproblem i samband med ett nigerianskt inlägg. Den tidigare Premier League-spelaren, som numera håller till i kinesiska Shanghai Shenhua, hade en relativt enkel uppgift i att toffla bollen i tomt mål.

Målet var Ighalos femte i Afrikanska mästerskapen och han leder turneringens skytteliga. En handfull spelare har gjort tre mål, bland dem Algeriets Riyad Mahrez och Senegals Sadio Mané som spelar i fredagens final.

Bronsmedaljen i Afrikanska mästerskapen är den åttonde genom tiderna för Nigeria som aldrig förlorat en bronsmatch i turneringens historia. Nigeria har vunnit turneringen tre gånger, senast år 2013.

I fredagens final är Senegal ute efter sin första titel i Afrikanska mästerskapen. Motståndaren Algeriet har vunnit turneringen en gång, år 1990.