Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Australiens GP fortsättningsvis i Melbourne åtminstone fram till 2025 – både 25- och 30-årsjubileum väntar på Albert Park: "Vi kan knappt vänta"

Från 2019
Starten i Melbourne Australiens GP.
Bild: XPB Images/AOP

Sedan 1996 har den första F1-deltävlingen för säsongen gått av stapeln i Melbourne. Nu har ett nytt avtal tecknats och Australiens GP-deltävling kommer fortsättningsvis hållas i Melbourne. Det nya avtalet sträcker sig till slutet av 2025. Sedan tidigare var det redan klart att säsongen 2020 kommer inledas traditionsenligt i Melbourne.

F1-deltävlingen i Melbourne har redan länge varit en av de mest populära deltävlingarna i formel 1-kalendern.

– Beslutet att förlänga avtalet med ytterligare två år beror på det faktum att detta evenemang har varit en stor succé för huvudorten Victoria, för Australien och runtom i världen. Det har bevisligen varit enormt populärt bland fansen och bland dem som arbetar inom formel 1, kommenterar den verkställande direktören Chase Carey på F1:s webbplats.

– Vi planerar att göra Australiens GP ett ännu mer spännande och spektakulärt idrottsevenemang, också ur en underhållningssynpunkt.

Valtteri Bottas sprutar champagne på sig själv.
Bildtext Valtteri Bottas knep segern i årets premiär i Melbourne.
Bild: ATP/WENN.com/All Over Press

Nästa säsong kommer precis som tidigare inledas i Melbourne. Speciellt är att det under öppningsdeltävlingen firas både 70-årsjubileum för formel 1 och 25-årsjubileum för deltävlingen i Albert Park.

– Vi kan knappt vänta på att vara tillbaka i Melbourne från den 12 till den 15 mars för att fira deltävlingens 25-årsjubileum, och sedan fortsätta samarbetet som ger oss möjligheten att 2025 också fira åtminstone 30 år i staden.

Det var redan för knappa två veckor sedan som det blev klart att den inledande deltävlingen för säsongen 2020 kommer gå av stapeln i Melbourne.

Samtidigt som det då firas 25-årsjubileum för GP tävlingen i Melbourne kommer sporten att fira 70 år.

– Det finns inte ett bättre ställe att inleda säsongen 2020 som kommer vara betydelsefullt då sporten firar sitt 70-årsjubileum, kommenterade Chase Carey då.

För en dryg vecka sedan blev det också klart att den klassiska F1-deltävlingen på Silverstone stannar kvar i formel 1-kalendern.