Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan kritiserar nivån och mentaliteten i MLS – kallar sig en Ferrari bland Fiats: "Tidigare spelade jag tillsammans med spelare som var på min nivå eller nästintill"

Från 2019
Zlatan jublar efter ett mål i Los Angeles Galaxy
Bildtext Zlatan har gjort tredje mest mål i MLS den här säsongen.
Bild: Robin Alam/ISI/REX/All Over Press

Zlatan som flyttade till MLS-klubben LA Galaxy 2018 har imponerat i sin nya klubb. I år har han stått för 13 av lagets totalt 27 mål. I en omfattande artikel av ESPN, om Zlatans framgångar och hans långa karriär, passar den tidigare landslagsspelaren på att kritisera spelet i MLS.

– Jag kom inte till MLS för att jag är "Ibrahimovic". Jag kom för att jag vill visa er vad fotboll är. Jag kom för att visa USA vad mitt spel handlar om, säger Ibrahimovic till ESPN.

Det var i mars 2018 som Zlatan flyttade från Manchester United till Los Angeles och LA Galaxy.

Enligt honom är hans nya klubbaddress den mest svåra av alla klubbar han spelat för under sin proffskarriär. Spelet är enligt honom inte tillräckligt utvecklat.

– För att vara ärlig så är inte MLS på samma nivå som Europa. Tidigare spelade jag tillsammans med spelare som var på min nivå eller nästintill på min nivå.

– Här är jag som en Ferrari bland Fiats. Det kan hända att Ferrarin blir Fiat, eller så kan Fiaten bli Ferrarin. Jag hade samma problem i landslaget, fastän inte lika mycket. Då sade jag: "Jag godkänner det inte. Jag godkänner inte då bollen inte kommer fram eller kommer fram för sent. Jag vill att de kommer upp till min nivå", berättar Ibrahimovic till ESPN.

"Godkänner inte"

Enligt Zlatan kunde spelet i MLS vara mycket snabbare och mera taktiskt. Samtidigt kritiserar han attityden och mentaliteten.

– Här kan du förlora fem matcher och ändå tänker de att "oroa dig inte, vi är i slutspelet".

– Nej, jag godkänner inte. För att vara bäst måste du vara bäst varje dag, kommenterar Zlatan mentaliteten till ESPN.

Klubben klarade inte av att ta sig till slutspelet förra säsongen då de slutade på en sjunde plats i tabellen i väst.

Zlatan Ibrahimovics klubb LA Galaxy ligger som bäst på en tredje plats i tabellen för den västra konferensen. Zlatan själv har gjort tredje mest mål i ligan så här långt den här säsongen.

LA Galaxy spelar tidigt i morgon bitti (finsk tid) säsongens första El Trafico, det vill säga det klassiska Los Angeles-derbyt mot Los Angeles Football Club (LAFC) som leder tabellen.

Flertal finländare i MLS

I veckan blev det klart att landslagsspelaren Robin Lod blev klar för MLS-klubben Minnesota United. I samma klubb spelar också Rasmus Schüller.

Även Nicholas Hämäläinen, Jukka Raitala och Alexander Ring har den här säsongen spelat i MLS.

Lassi Lappainen som tecknade kontrakt med den italienska klubben Bologna bekräftade för Yle att han de facto också ska spela i MLS med Montreal den här säsongen.

Diskussion om artikeln