Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mikko Korhonen klar för fortsatt spel i British Open – desto tuffare för Tiger Woods: "Vill bara åka hem"

Från 2019
Mikko Korhonen
Bildtext Mikko Korhonen.
Bild: Neville Hopwood/EPA

Mikko Korhonen får spela alla fyra rundor i The Open. Korhonen klarade cutten med sina 141 slag på de två inledande tävlingsrundorna. Flera storstjärnor hade det däremot tufft, bland annat Tiger Woods och Rory McIlroy är utslagna.

– Det här är nog en sådan orealistisk dröm som man har haft sen man var en liten pojke. Under åren har drömmen blivit lite mer avlägsen men under den här och den förra säsongen har jag hunnit tänka att nu kan jag ha chansen, sade Korhonen enligt STT inför sitt deltagande i årets upplaga av British Open.

Idag stod det klart att Korhonen klarat sin målsättning; att också få spela på veckoslutet.

Korhonen hade 69 slag (två under par) på fredagen, vilket betyder totalt 141 slag och ett över par efter två rundor. Detta räcker för att klara cutten och berättigar till delad 32:a plats för tillfället.

Detta är den första gången som Korhonen deltar i golfens äldsta majortävling.

Flera stjärnor ute

Tiger Woods hade det däremot motigt i The Open.

En riktigt misslyckad öppningsrunda med resultatet +7 ställde till det för den rutinerade amerikanen. Idag gick Woods ett under par, men det räckte inte för att klara cutten. Woods lämnade fem slag bakom gränsen.

– I den här åldern är jag inte längre lika jämn som när jag var 23-åring, sade Woods efter tävlingen enligt BBC.

Woods har tampats med ryggproblem.

– Jag kommer att ha hetare veckor. Jag kommer att vara med och strida om vinster och kommer att vinna turneringar. Men det finns tillfällen när jag inte är det och så var inte fallet när jag var yngre. Jag hade en annan kropp och var lite jämnare.

Golfstjärnan nämner att han rest mycket på sistone.

– Nu vill jag bara åka hem.

Rory McIlroy gjorde en svag förstarunda (+8) och lyckades inte han heller fixa cutten. Även Phil Mickelson (+8) är utslagen.

JB Holmes (USA) och Shane Lowry (Irland) delar på ledningen med resultatet -8 efter två rundor.

Samtliga resultat hittas här (extern länk).

Diskussion om artikeln