Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

British Airways ställer in avgångar till Kairo – Storbritanniens utrikesministerium uppdaterade resemeddelande

Från 2019
Uppdaterad 21.07.2019 00:41.
British Airways flygplan
Bild: EPA

Passagerare som på flygplatsen Heathrow var på väg att boarda ett British Airways-plan till Kairo fick höra att avgången är inställd och att inga fler avgångar erbjuds under den kommande veckan, rapporterar BBC.

Det brittiska utrikesministeriet konstaterar i ett uppdaterat resemeddelande att extra säkerhetsåtgärder är nödvändiga på flyg mellan Egypten och Storbritannien.

Flygbolaget har inte redogjort för orsaken till flygförbudet.

‘’Vi ser regelbundet över våra säkerhetsarrangemang på alla våra flygplatser världen över och har ställt in flygavgångar till Kairo för den kommande veckan som en försiktighetsåtgärd’’, säger man på British Airways.

– Vi prioriterar alltid våra kunders och besättnings säkerhet, och vi skulle aldrig operera ett plan ifall det inte var säkert att göra det, säger en talesperson för British Airways till BBC.

Det uppdaterade resemeddelandet inkluderar en varning för förhöjd terrorrisk mot luftfarten.

Enligt BBC kommer andra flygbolag att fungera som normalt.

Enligt tyska medier ska även Lufthansa ha ställt in avgångar under lördagen, skriver nyhetsbyrån Reuters. Det gäller avgångar från München och Frankfurt till Kairo, men flygbolagets avgångar ska återgå till det normala imorgon, söndag.

Avrått flygresor en längre tid - men inte till Kairo

Enligt nyhetsbyrån Reuters uppgifter handlar det om att utrikesministeriet ska ha uppdaterat sitt resemeddelande angående Kairo med anledning av British Airways beslut att ställa in avgångarna.

Storbritanniens regering har redan en längre tid avrått passagerare att göra ''onödiga'' flygresor till den egyptiska turistorten Sharm el-Sheikh där ett ryskt passagerarplan bombades år 2015 - men har inte utfärdat liknande varningar om att resa till och från Kairo.

Artikeln uppdaterades 00:15 med stycket efter mellanrubriken ''Avrått flygresor en längre tid - men inte till Kairo'' och med uppgifter om att också Lufthansa ställt in avgångar.

Källor: BBC, Reuters

Diskussion om artikeln