Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Övergången allt närmare för Gareth Bale – Zidane hoppas att stjärnan lämnar klubben snart: "Skulle vara bäst för allihopa"

Från 2019
Gareth Bale och Zinedine Zidane tittar åt olika håll.
Bildtext Det ser ut som att Gareth Bale och Zinedine Zidane inte representerar samma klubb nästa säsong.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Det verkar allt mer troligt att Gareth Bale spelar någon annanstans än i Real Madrid nästa säsong. Klubbens chefstränare Zinedine Zidane säger enligt BBC att en övergång är på gång och påpekar att detta är för allas bästa. Bales agent gillar inte tränarens uttalanden och tycker att Zidane är en "skam".

Real Madrid har storhandlat denna sommar. In har spelare som Eden Hazard, Luka Jovic, Eder Militao, Ferland Mendy och Rodrygo kommit, sammanlagt har Real redan hunnit spendera över 300 miljoner euro denna sommar.

Men det finns spelare som verkar gå åt den andra riktningen också. Den walesiska storstjärnan Gareth Bale är nära att lämna klubben efter sex säsonger, i alla fall om man får tro Real Madrids chefstränare Zinedine Zidane.

– Vi hoppas att han lämnar laget snart. Det skulle vara bäst för allihopa. Vi arbetar med att fixa en övergång till ett nytt lag, sade Zidane enligt BBC efter en försäsongsmatch förra natten.

”Los Blancos” mötte Bayern München i Houston. Bayern vann matchen med 3–1 och Bale fanns inte med i truppen.

– Jag har inget personligt emot honom, men det kommer en tid när saker görs eftersom de måste göras.

Bale lämnade Tottenham år 2013 för spel med den spanska storklubben. Walesaren har i flera repriser tampats med skador, samtidigt som han ibland också haft svårt att platsa i öppningselvan.

– Jag måste göra beslut. Vi måste förändra, menade Zidane.

Agenten arg på Zidane

Enligt journalisten Tom Allnutt gillade Bales agent Jonathan Barnett inte Zidanes uttalanden.

– Zidane är en skam, han visar ingen respekt för en spelare som gjort så mycket för Real Madrid, ska agenten ha sagt enligt Allnutts Twitter-konto.

30-åriga Bale har kopplats ihop med klubbar som Manchester United, Tottenham och Bayern München, men också rykten om en övergång till den kinesiska högstaligan existerar.

Diskussion om artikeln