Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mikko Korhonen föll ner till 63:a i The Open – segern gick till irländaren Shane Lowry i överlägsen stil

Från 2019
Uppdaterad 21.07.2019 22:12.
Mikko Korhonen.
Bildtext Mikko Korhonen i farten i The Open.
Bild: AFP / Lehtikuva

Det var inte två ord om saken. Shane Lowry var i en klass för sig på den sista dagen av den anrika golfturneringen British Open. Irländaren knap segern med sex slags marginal ner till tvåan – samtidigt som Mikko Korhonen hade en sämre dag.

Irländaren Shane Lowry inledde den avslutande tävlingsdagen i The Open med en fyra slags ledning. Efter det gick det ännu bättre.

På de sju första hålen noterades han för tre birdies. Senast då var det klart att ingen skulle kunna utmana honom om titeln.

Sammanlagt klarade Lowry turneringen med 269 slag, vilket är 15 under par.

– Min familj, min mamma och pappa, de har uppoffrat så otroligt mycket för mig och jag är så glad över att äntligen kunna ge dem en buckla, säger Lowry efteråt enligt BBC.

Segern var den första i en majorturnering för irländaren, som blev publikfavorit i Nordirland.

Korhonen gick från -1 till +5 på en dag, men är inte allt för besviken

För Finlands enda representant i turneringen, Mikko Korhonen, gick det inte riktigt lika bra. Korhonen hade en tuff dag på greenen på söndagen och slutade på en 63:e plats i tävlingen.

Sammanlagt blev Korhonens resultat fem över par. Han rasade med över 30 placeringar under den sista dagen, vilket samtidigt innebar 35 000 euro mindre i prispengar.

– Men summa summarum var det en fin upplevelse. Framför allt att klara cutten. Det har varit en dröm för mig att få spela här, säger Korhonen efteråt enligt STT.

Korhonen noterades för åtta bogeys under söndagens runda.

– Mina första slag var bra, men med järnklubborna fungerade det inte alls. Jag kände mig inte heller riktigt vass i dag, säger Korhonen.

Korhonen blev ändå den första finländaren sedan Mikko Ilonen att ta sig vidare från de första omgångarna i en major-turnering i golf.

Artikeln uppdaterad med kommentarer av Mikko Korhonen klockan 22.11.

Diskussion om artikeln