Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Skatteförvaltningen saknar 50 000 kunders kontonummer, EU beredd att införa tullar på amerikanska varor

Från 2019
Två barn leker i vattnet under en varm sommardag.
Bild: Mostphotos

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt

När Lennart Nybergh för ett halvt år sedan gick in för biogas som drivmedel i sin bil drevs han av både hjärtat och plånboken. Han beskriver det som en win-win situation där han dels drar sitt strå till stacken i kampen mot växthusgaserna och dels kör billigare. Dessutom fick han ett statligt stöd på 1 000 euro.

Skatteförvaltningen saknar fortfarande kontonumret till 50 000 kunder som ska få skatteåterbäring. Ifall man väntar sig skatteåterbäring 6.8 hinner man ännu anmäla sitt kontonummer i tjänsten min skatt fram till den 29 juli.

Antalet skarvar i Österbotten ser ut att minska för andra året i rad, uppskattar forskaren Pekka Rusanen på Finlands miljöcentral efter att ha fått ta del av ornitologernas räkningar. Finlands miljöcentral sammanfattar som bäst resultatet från årets skarvinventering.

EU är beredd att införa tullar på amerikanska varor värda 35 miljarder euro, enligt handelskommissionär Cecilia Malmström till nyvalda EU-parlamentariker i tisdags. USA:s president Donald Trump har hotat med att införa 25-procentiga importtullar på bilar tillverkade i EU.

Väder

Onsdagen bjuder på sol och värme i stora delar av landet.

I landets västra och norra delar är vädret klart till halvklar och uppehåll. Dagens högsta temperatur är 25-30 grader och nattens lägsta 10-18 grader.

I landets östra del är det halvklart till mulet. Regnskurar kan förekomma i områdets östra del. Dagens högsta temperatur är 22-27 grader och i natt blir det som lägst 10-18 grader.

I stora delar av landet råder varning för skogsbrand och varning för värmebölja.

UV-strålningen är stark i landskapen Åland och Egentliga Finland under eftermiddagen. UV-indexet är 6.

Diskussion om artikeln