Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Ännu ingen misstänkt för sprängningen av hastighetsövervakningskameran i Ulvsby - polisen efterlyser fler tips av allmänheten

Från 2019
En trafiksäkerhetskamera på riksväg 25
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Linus Westerlund

Polisen i sydvästra Finland söker fortfarande efter personen eller personerna som för två veckor sedan sprängde sönder en hastighetsövervakningskamera i Ulvsby.

Strax efter sprängningen fick polisen in flera tips gällande förstörandet av den så kallade plåtpolisen måndagen den 8 juli, men det är fortfarande oklart ifall det handlar om en eller flera brottslingar.

Den här typen av brott är inte vanliga, åtminstone inte i Satakunta.

- Det här är en rätt ovanlig händelse som också har fått mycket uppmärksamhet, därför hoppas vi på att vår vädjan om nya tips nu ska kunna leda till att vi kommer framåt i det här ärendet, säger polisens utredningsledare Erik Salonsaari.

Polisen tar även emot anonyma tips

Tips gällande den här händelsen kan skickas till polisen via e-postadressen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi eller via telefonnumret 050-4564963.

Tips kan även lämnas anonymt.

Artikeln baserar sig på Ulvilan peltipoliisin räjäyttäjä yhä karkuteillä – poliisi on kiinnostunut edelleen yleisöhavainnoista skriven av Tapio Pukkila.

På andra språk

Diskussion om artikeln