Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubbarna oense om Griezmann – flytten till Barcelona kan stoppas

Från 2019
Antoine Griezmann slår en passning.
Bildtext Antoine Griezmann har redan spelat i en träningsmatch för Barcelona.
Bild: imago images / DeFodi/ All Over Press

Antoine Griezmann har redan debuterat för Barcelona men ännu verkar hans övergång till klubben inte vara helt klar. Atletico Madrid har klagat till ligan och kräver att Barcelona ska betala en högre utköpsklausul.

Den tolfte juli blev det klart att Antoine Griezmann flyttar från Atletico Madrid till Barcelona. Barcelona betalade Griezmanns utköpsklausul på 120 miljoner euro och fransmannen skrev på ett femårigt kontrakt.

Griezmann har redan spelat i en träningsmatch för Barcelona men ännu verkar inte sista ordet vara sagt om transfern.

Griezmanns utköpsklausul sjönk nämligen från 200 miljoner till 120 miljoner euro den första juli och Atletico Madrid hävdar att affären var klar innan dess. Atletico Madrid har också skickat in ett klagomål till ligan bekräftar presidenten Javier Tebas.

"Det är möjligt att stoppa övergången"

Ärendet ligger nu hos ligan som måste fatta ett beslut om vilken klubb som fransmannen ska spela för.

– Atletico lade fram ett klagomål och ifrågasatte om Griezmanns licens ska föras över till Barcelona.

– Det är möjligt att stoppa övergången. La Liga måste bestämma om man ska vidta åtgärder, säger Tebas till den spanska radiokanalen Onda Cero.

I slutet av 2017 anmälde Atletico Madrid Barcelona till Fifa eftersom man ansåg att klubben försökte värva Griezmann utan tillåtelse.

Griezmann tackade också nej till ett kontrakt med Barcelona förra sommaren och enligt Atletico Madrid inleddes diskussionerna igen i mars.

Diskussion om artikeln