Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gareth Bale uppges få monsterlön i Kina – kan tjäna en miljon per vecka

Från 2019
Uppdaterad 27.07.2019 12:56.
Gareth Bale kommer in på planen.
Bildtext Gareth Bale fick spela 30 minuter i nattens träningsmatch.
Bild: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Gareth Bale har av allt att döma spelat sin sista match i Real Madrid. Enligt brittiska och spanska medier är han nära en flytt till den kinesiska klubben Jiangsu Suning.

Real Madrids tränare Zinedine Zidane har gjort klart för Gareth Bale att han inte längre är önskvärd i den spanska storklubben.

Bale har kopplats ihop med klubbar som Tottenham, Manchester United och Bayern München men allt mer tyder nu på att han kommer att flytta till Kina.

Både Sky Sports och Marca rapporterar att det endast återstår detaljer innan Bale kan skriva på för den kinesiska klubben Jiangsu Suning.

Transferfönstret stänger nästa vecka

Jiangsu Suning ska enligt Sky Sports locka Bale med en lön på hela en miljon pund per vecka. Marca å sin sida skriver att Bale kommit överens om ett treårigt kontrakt värt 22 miljoner dollar per säsong.

Om Bale vill spela för Jiangsu Suning så måste han bestämma sig ganska så snabbt. Transferfönstret i Kina stänger nämligen nästa onsdag.

– Om affären blir av är det ingen tvekan om att Bale kommer att bli den största spelaren som någonsin spelat i Kina. Han skulle betyda mycket för fotbollen i landet, säger Mads Davidsen som tidigare varit teknisk direktör för Shanghai SIPG till Sky Sports.

Under natten till lördag hoppade Bale in och spelade 30 minuter för Real Madrid då laget förlorade en träningsmatch i New York mot Atletico Madrid med 3–7.

Diskussion om artikeln