Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Makalös debut av Lassi Lappalainen i MLS – gjorde två mål och fick stående ovationer

Från 2019
Uppdaterad 28.07.2019 09:41.
Lassi Lappalainen höjer upp näven i skyn efter att ha gjort ett mål.
Bildtext Lassi Lappalainen.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Bättre kunde det knappast ha gått för Lassi Lappalainen i första matchen för Montreal Impact. Landslagsmittfältaren visade upp hela sitt register och gjorde två mål mot Philadelphia Union.

I mitten av juli blev det klart att Lassi Lappalainen lämnar HJK för Bologna. Den italienska klubben valde dock att låna ut 20-åringen till Montreal Impact i MLS där han under natten till söndag gjorde debut.

Och vilken debut det blev. Lappalainen tog MLS med storm då han gjorde två mål i 4–0-segern mot Philadelphia Union.

– Det var en fantastisk match. Jag drömde om att göra ett mål. Jag var lite överraskad över att jag fick starta men jag har tränat bra och var redo, säger Lappalainen till den samlade pressen efter matchen.

Lappalainens första mål kom redan i den fjärde minuten. Zachary Brault-Guillard spelade fram Lappalainen i straffområdet som rundade målvakten och rullade in 1–0.

– Mina lagkamrater hjälpte mig mycket. Passningen jag fick vid det första målet satt på foten. Målet gav mig självförtroende, säger Lappalainen.

"En Ferrari och en Fiat"

Direkt efter paus satte finländaren i väg på en soloräd längs kanten, drev sedan in i straffområdet och bredsidade in 3–0.

Lagkamraten Ignacio Piatti var på väg att gå på samma boll på kanten men valde att backa undan och släppa fram Lappalainen.

– Han sade att jag var en Ferrari och han en Fiat i den situationen, skämtar Lappalainen med hänvisning till Zlatan Ibrahimovics utspel förra veckan.

Lappalainen spelade 82 minuter i sin debut och hyllades stort av publiken då han lämnade planen.

– Jag var väldigt trött då jag byttes ut men det var härligt att se publiken stå och applådera, säger han.

Diskussion om artikeln