Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Alfa Romeo accepterar inte bestraffningen av Räikkönen och Giovinazzi – väljer att överklaga tävlingsjuryns beslut: "Vi har tillräckliga bevis"

Från 2019
Uppdaterad 29.07.2019 10:33.
Kimi Räikkönen kör i en kurva.
Bildtext Kimi Räikkönen i Tyskland.
Bild: xpbimages.com

Gårdagens formel 1-deltävling i Hockenheim var dramatisk och det har även efterspelet kommit att bli. Kimi Räikkönens Alfa Romeo-stall accepterar inte tidsstraffet som tävlingsjuryn tilldelade stallets förare – i stället väljer man att överklaga domen.

Max Verstappen tog hem gårdagens grand prix i tyska Hockenheim, medan Mercedesföraren Valtteri Bottas körde ut.

Kimi Räikkönen korsade mållinjen som sjunde förare, men tävlingsjuryn tilldelade Räikkönen och stallkamraten Antonio Giovinazzi ett tidsstraff på 30 sekunder efter loppet. Orsaken var att tävlingsjuryn kommit fram till att stallet använt sig av teknik som hjälpte till med starten i bilarna.

I och med bestraffningen föll Räikkönen ned till plats tolv, medan Giovinazzi blev 13:e.

Stallchefen Frédéric Vasseur accepterar inte tävlingsjuryns beslut.

– Vi respekterar juryns arbete, men vi kommer att överklaga beslutet eftersom vi tror att vi har tillräckliga bevis för att få beslutet upphävt. Vi kommer snart att kontakta FIA (Internationella Bilsportsförbundet) angående ärendet, säger Vasseur på stallets webbplats.

Vasseur menar att problemen som ledde till bestraffningen berodde på kopplingen och var utom stallets kontroll.

– Vi drabbades av en störning med kopplingen som vi inte kunde kontrollera och vi kommer att undersöka det skedda noggrannare.

– Det är en enorm besvikelse att båda bilarna blir bestraffade och förlorar poängen i vad som var ett riktigt spännande race.

Stallchefen passar på att skicka beröm åt sina förare.

– Kimi och Antonio körde väldigt bra i utmanande förhållanden och en sjunde och åttonde plats är rättvisa belöningar för deras insatser.

Diskussion om artikeln