Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mer basket på Yles kanaler – landslagsrättigheter fram till år 2021 säkrade

Från 2019
Finlands herrlandslag i basket tackar publiken efter match.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

De blåvita basketherrarnas förberedande landskamper, samt basketdamernas EM-kval kommer att synas på Yles kanaler. I och med det nya kontraktet innehar Yle rättigheterna för basketlandslagens matcher fram till år 2021.

Sedan tidigare har Yle kontrakt med det internationella basketförbundet Fiba om att sända herr-EM 2021, samt kvalet till mästerskapet i fråga. Herrarnas EM-kval drar igång i februari 2020.

En ny överenskommelse mellan Yle och Basketförbundet innebär en utökning av Yles basketutbud. Kontraktet ger rätt att sända herrlandslagets förberedande landskamper inför EM-kvalet och ett eventuellt mästerskap under de kommande två åren.

Denna sommar finns Yle med på landskampen mellan Litauen och Finland den 4.8 i Klaipeda, samt på hemmamatcherna i jubileumsturneringen mot Litauen den 16.8 och Ryssland (18.8).

Det nya kontraktet innebär att Yle också sänder damlandslagets förberedande landskamper och EM-kvalmatcher under de kommande två åren. Damernas EM ordnas år 2021.

– Ett bredare kontrakt gällande basketlandskamperna fyller ut vårt bollsportsutbud på ett fint sätt, kommenterar Yle Urheilus t.f. sportchef Robert Portman.

Basketförbundets vd Ari Tammivaara är glad över synligheten som damlandslaget kommer att få.

– Jag är särskilt glad över att även damernas landslagsbasket får den uppmärksamhet som den förtjänar.

Diskussion om artikeln