Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

17 fall av misshandel under Jakobs dagar - också rån och olaga hot i helgen i Jakobstad

Från 2019
Ihmisiä Jaakon päivillä vuonna 2019 Pietarsaaressa, Strengbergin tehtaan edustalla.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Mikaela Löv-Aldén / YLE

Polisen i Jakobstad registrerade 17 misshandlar, varav två grova och två lindriga, under årets Jakobs dagar. Utöver detta skedde även ett rån och två fall av olaga hot.

Flera av misshandelsfallen skedde i Skolparken.

Bland annat misshandlade ett ungdomsgäng på 5-10 personer två män i Skolparken på fredagen. Männen fick slag och sparkar mot huvudet.

Tre unga män misshandlade också en ung kvinna på fredagen genom att fälla henne till marken. Samma män hotade också kvinnans pojkvän med en lång kniv.

På lördagen misshandlades en ung man i Skolparken så att han förlorade medvetandet för en stund och behövde sjukvård.

Två män misshandlades med järnrör nära scenen i Skolparken. De fördes till vård med ambulans.

Slogs medvetslös och blev rånad

En ung man rånades tidigt på söndagsmorgonen. Han slogs medvetslös när han promenerade hem på Amerikagatan och hans egendom stals. Offret fick ett sår i huvudet som måste sys med tio stygn. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Utöver alla fall av misshandel skedde även inbrott och stölder.

Från Fäboda kaffestuga stals på torsdagen en mindre mängd egendom. Gärningsmannen, en ung man, körde senare av vägen med sin bil och han anhölls för förhör.

På fredagen stal en ung man en cykel från en cykelbutik i Jakobstad. Försäljaren märkte vad som hände och cyklade i kapp tjuven, tog fast honom och kunde ta tillbaka cykeln.