Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Haas frustrerade stallchef överväger åtgärder efter ny incident: "Jag kan ta ett snack men de lyssnar inte på mig"

Från 2019
Kevin Magnussen (20) och Romain Grosjean (8) kolliderar på Hockenheim.
Bildtext Kevin Magnussen (20) och Romain Grosjean (8) kolliderar på Hockenheim.
Bild: imago images / Thomas Melzer/ All Over Press

Formel 1-stallet Haas förare Romain Grosjean och Kevin Magnussen har gått en tuff kamp mot varandra i de två senaste tävlingarna. På Silverstone tog de ut varandra ur loppet, på Hockenheim kom stallet undan med blotta förskräckelsen. Nu är stallchefen Günther Steiners tålamod slut.

På brittiska Silverstone för två veckor sedan kolliderade Kevin Magnussen och Romain Grosjean med varandra, vilket resulterade i att båda tvingades kasta in handduken tidigt under loppet.

Under veckoslutets formel 1-lopp i tyska Hockenheim höll det på att gå lika illa. Då Grosjean försökte köra förbi Magnussen träffade stallkamraterna varandra igen men den här gången kunde båda förarna fortsätta loppet. Se sekvensen på Formula1.com.

Stallchefen Guenther Steiner är förbryllad.

– Vi hade tur att bilarna inte tog stryk, säger Steiner.

– Jag kan ta ett snack men de lyssnar inte på mig. Jag måste nu fundera på hur vi ska göra eftersom det här är oacceptabelt.

Romain Grosjean, Kevin Magnussen, William Storey och Günther Steiner under en presskonferens.
Bildtext Romain Grosjean, Kevin Magnussen, William Storey och Günther Steiner under en presskonferens.

Det har spekulerats i att Haas överväger att ersätta åtminstone en av förarna. Mercedes reserv Esteban Ocon har nämnts som ett tänkbart alternativ.

– Det handlar om sunt förnuft, ryter Steiner då han tänker tillbaka på sekvensen.

"Jag vet inte vad han höll på med"

Magnussen tycker att Grosjean kunde titta sig själv i spegeln.

– Vi har ingen regel som förbjuder oss från att tävla mot varandra. Det har ändå gjorts klart för oss att vi inte kan träffa varandra på banan och jag ser inte varför vi behövde göra det. Jag höll mig på insidan och han väljer att vända in i mig. Jag vet inte vad han höll på med.

Grosjean åkte i mål som nia och Magnussen som tia.

– Jag hyser stor respekt för honom men jag tycker att dessa incidenter kunde undvikas. På andra områden kan vi ha ett gott samarbete som stallkamrater, så vi behöver komma över detta, fortsätter dansken.

Källa. AFP