Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förre stallchefen säger att Michael Schumacher gör framsteg – har sett på F1-tävlingar tillsammans: "Naturligtvis inte likadan vänskap som förr"

Från 2019
Formel 1-föraren Michael Schumacher.
Bildtext Michael Schumacher.
Bild: EPA/DIEGO AZUBEL

Michael Schumacher gör framsteg. I alla fall om man får tro Ferraris förre stallchef och FIA:s nuvarande boss Jean Todt, som fortsätter att hålla vänskapen med den sjufaldige världsmästaren vid liv.

Det var i december 2013 som Michael Schumacher råkade ut för en allvarlig skidolycka i Alperna. Den före detta formelstjärnan låg i koma i månader efteråt. I offentligheten har det för det mesta funnits knapphändig information om Schumachers hälsotillstånd.

Nu väljer ändå ”Schumis” förre stallchef i Ferrari, Jean Todt, att gå ut med positiva signaler. Den nuvarande FIA-bossen tror att den sjufaldige världsmästarens hälsotillstånd håller på att gå mot det bättre.

– Jag är försiktig med den här sortens uttalanden, men det är sant. Vi har tittat på F1-tävlingar tillsammans i Michaels hem i Schweiz, säger Todt enligt The Telegraph (bakom betalmur) till Radio Monte Carlo.

Todt litar på Schumachers vårdarrangemang.

– Michael är i bästa möjliga händer i sitt hem. Han ger inte upp och fortsätter att kämpa.

Jean Todt och Michael Schumacher håller om varandra och lyfter varsin pokal.
Bildtext Jean Todt och Michael Schumacher år 2006.
Bild: dpa picture alliance archive / Alamy/All Over Press

Schumacher har ändå svårt att kommunicera med andra människor, vilket harmar Todt.

– Vår vänskap kan naturligtvis inte vara likadan som förr, för vi kan inte kommunicera på samma sätt, konstaterar Todt.

Michaels son Mick Schumacher tävlar denna säsong i Formula 2-serien. 20-åringen har varit försiktig med att kommentera sin fars tillstånd i media.

Artikeln baserar sig på Yle Urheilus Entinen Ferrari-pomo paljasti rohkaisevia tietoja Michael Schumacherin kunnosta: "Katsomme F1-kisoja yhdessä" skriven av Jussi Vainikka.

Diskussion om artikeln