Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Benjamin Källman lånas ut till den norska högstaligan – förlänger samtidigt med FC Inter: "En spännande spelartyp"

Från 2019
Uppdaterad 31.07.2019 21:57.
Benjamin Källman.
Bildtext Benjamin Källman.
Bild: imago/Action Plus/ All Over Press

Benjamin Källmans nästa klubbadress är klar. 21-åringen ska tillbringa resten av säsongen med norska Viking Stavanger, samtidigt som han förlänger kontraktet med Inter. En spännande spelartyp, konstaterar man från norskt håll.

I samband med sin landslagsdebut i juni sade Ekenäs IF-produkten Benjamin Källman att han inte vet var karriären fortsätter. Lite över en och en halv månad efter att 21-åringen debuterat och nätat med herrlandslaget står det klart att han spelar för Viking Stavanger i den norska högstaligan under den resterande delen av säsongen.

Hösten 2018 var Källman utlånad från FC Inter till skotska Dundee FC, medan han förra våren spelade för Vendsyssel FF i den danska högstaligan, även då utlånad från Åboklubben. Samma arrangemang gäller även nu, Källman förlänger nämligen samtidigt sitt kontrakt med Åboklubben till sommaren 2021 och lånas ut till den norska liganian.

Kontraktet med Viking gäller för 2019 och innehåller en köpoption.

– En spännande spelartyp som redan debuterat, och gjort mål, för det finska A-landslaget, säger Viking Stavangers chefstränare Bjarne Berntsen på klubbens webbplats.

Klubben uppger att Källman kan vara tillgänglig redan för lagets nästa match, som är på söndag.

Interchefen nöjd med kontraktet

Källman har tidigare spelat för Inter i tre säsonger. Klubbens tekniska chef Vesa Mäki är nöjd med lånearrangemangen som man fixat åt löftet.

– Vi nådde en bra överenskommelse med Viking Stavanger. En fem månaders låneperiod ger Ben chansen att övertyga Viking om att använda sin köpoption. Om Viking inte skulle besluta sig för att använda den, gör Bens och Inters kontraktsförlängning att man i lugn och ro kan fundera på framtiden, säger Mäki på klubbens webbplats.

Diskussion om artikeln