Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Hälften mindre träningsutrymme när Kokon ishall renoveras: ”Nog blir ju träningen lidande”

Från 2019
En av två träningsrinkar i Vasa ishall
Bildtext Illustrerande arkivbild. Träningen i Borgå kommer att bli lidande när föreningarna endast har en ishall till sitt förfogande i höst.
Bild: Yle/Roger Källman

Under hösten renoveras ishallen i Kokon. Idrottsföreningarna har således endast en ishall till sitt förfogande, nämligen Kokon ungdomsishall. Det här innebär senare och färre träningstillfällen.

Johan Flykt är vice ordförande för Hunters juniorer. Han tycker att det är bra att ishallen ska renoveras och att arbetet har kommit igång.

- Så vi kan se fram emot att den här tidtabellen skulle hålla och att ishallen skulle öppna när Borgå stad har lovat, säger Flykt.

Planen är att Kokon ishall ska öppna senast i mitten av oktober. Det här betyder att de idrottsföreningar som har användning för en ishall måste samsas om tiderna i Kokon ungdomsishall i ett par månaders tid.

Johan Flykt framför ishallen i kokon
Bildtext Johan Flykt.
Bild: Yle/Johnny Aspelin

Liknande situation tidigare

Situationen är inte helt obekant för Flykt, eftersom en liknande situation hände för ett par år sedan.

Då var det ungdomsishallen som renoverades och idrottarna fick enas om träningstiderna i ishallen, det vill säga den byggnad som nu renoveras. Den perioden varade en hel säsong, berättar Flykt.

- Det går nog men det blir ju naturligtvis lite sena turer för vissa juniorer, säger Flykt.

Enligt Flykt har Borgå stad redan delat ut istiderna till föreningarna, och de är medvetna om vilka tider de har.

- Det går ganska långt så här under träningssäsongen men sen när serieperioden börjar i september blir det kanske lite mera problematiskt, säger Flykt.

Träningen blir lidande

Arrangemanget innebär färre träningstillfällen för en del grupper. Flykt säger att de försöker kompensera genom att dra ut på träningstiderna så det blir senare än normalt.

- Det betyder att vissa juniorer måste träna så att de slutar först halv tio på kvällen och det är ju ganska sent om du ska upp till skolan sen följande morgon igen, säger Flykt.

Blir träningen lidande då?

- Nå nog blir ju träningen lidande i vilket fall som helst för det är ju klart att om man tidigare har haft två ishallar i bruk och nu bara har en så märks det ju någonstans, säger Flykt.

1.8.2019: Glatt barnläger för yngre årskurser och besvärligare träningstider då ishallen i Borgå renoveras

20:47

Diskussion om artikeln